Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

Και κάτι με θαλασσινά

Το καλοκαίρι τα θαλασσινά είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις, είτε μαγειρεύεις μόνη σπίτι, είτε βρίσκεσαι σε διακοπές και τρως έξω. Σήμερα λοιπόν -στην περίπτωση πάντα που είσαι σπίτι ακόμη- μπορείς να φτιάξεις χταποδάκι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι.

#tsoulotip: Το μακαρονάκι όταν το βγάλουμε από τη φωτιά θα «κρατάει» λίγο, γι” αυτόν το λόγο το αφήνουμε 10 λεπτά εκτός φωτιάς για να μαγειρευτεί τελείως. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί!

Υλικά:
1 χταπόδι 1-1/2 κιλό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1/2 κγ. πιπέρι σε κόκκους
1 αστεροειδή γλυκάνισο
200 γρ. χυμό ντομάτας
400 γρ. κοφτό μακαρονάκι
100 γρ. ελαιόλαδο
1/4 άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι

Διάβασε τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com