To πιο νόστιμο φαλάφελ

9 SHARES

#tsoulotip: Μεγάλη προσοχή στη θερμοκρασία του λαδιού να μην είναι πολύ δυνατή και κάψει από έξω τα φαλάφελ και μέσα είναι ωμά. Μερικοί βάζουμε και σόδα μέσα στη ζύμη για να είναι πιο αφράτοι, πιστεύω ότι και χωρίς σόδα είναι και πάλι αφράτοι, εσείς βέβαια αν θέλετε βάζετε για αυτή τη ποσότητα είναι ¼ κγ σόδα.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ρεβύθια
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
3 κσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ½ κσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ¾ κγ. αλάτι
2 κγ. κύμινο τριμμένο
1 κγ. κόλιανδρο τριμμένο
1/4 κγ. πιπέρι
1/4 κγ. πιπέρι κόκκινο
1 πρέζα τριμμένο κάρδαμο
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το dip γιαουρτιού

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
½ αγγούρι κομμένο σε κυβάκια 5χιλ.
2 πρέζες κύμινο
χυμό και ξύσμα από 1 lime
αλάτι – πιπέρι

 Διαβάστε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com

 
9 SHARES
COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ