Πώς θα καταφέρεις να φτιάξεις τραγανές τηγανιτές πατάτες, όπως στα fast food

Ερμιόνη Σαρρή
Πώς θα καταφέρεις να φτιάξεις τραγανές τηγανιτές πατάτες, όπως στα fast food

Μάθε βήμα προς βήμα τι θα κάνεις για να πετύχεις τις τέλειες πατάτες.

Τραγανές τηγανιτές πατάτες. Πάντα όταν τις δοκιμάζεις σε κάποιο fast food είναι τέλειες και πεντανόστιμες. Κάθε φορά όμως που τις βγάζεις εσύ μέσα από το καυτό λάδι της κουζίνας σου είναι κάπως διαφορετικές. Δεν είναι τόσο τραγανές και συνήθως έχουν αρπάξει κιόλας κατά το τηγάνισμα.

Ποια είναι τα βήματα για να πετύχεις τις τέλειες, μα πάνω από όλα τραγανές, τηγανιτές πατάτες;

- Η επιλογή της... σωστής πατάτας είναι πολύ βασική. Προτίμησε τις πατάτες με σφιχτή σάρκα.
- Κόψε τις πατάτες σε μικρές λωρίδες πάχους περίπου ενός εκατοστού. Όλες θα πρέπει να έχουν περίπου το ίδιο πάχος και σχήμα.
- Το ιδανικο λάδι για τηγάνισμα είναι το ηλιέλαιο ή το καλαμποκέλαιο. Για ένα όμως πιο υγιεινό αποτέλεσμα προτίμησε το ελαιόλαδο.
- Αφού τις κόψεις, ρίξε τις σε ένα μπολ το οποίο πρώτα θα το έχεις γεμίσει με κρύο αλατισμένο νερό. Άφησέ τις εκεί για περίπου μισή ώρα.
- Μόλις περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, σκούπισέ τις καλά με χαρτί κουζίνας και -αφού το λάδι στο τηγάνι έχει κάψει- ρίξε τις μέσα σε αυτό.
- Άφησέ τις να τηγανιστούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια τοποθέτησέ τις πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
- Αφού απορροφηθεί το λάδι τους ρίξε τις ξανά στο τηγάνι. Δυνάμωσε τη φωτιά και άφησέ τις στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Μην ξεχάσεις να ανακατεύεις.
- Τέλος, στράγγιξέ τις, τοποθέτησέ τις πάλι σε νέο απορροφητικό χαρτί και αν θες αλάτισέ τις.

Καλή όρεξη.