Σπιτική μαρμελάδα φράουλας

Σπιτική μαρμελάδα φράουλας

Αν όποτε πέφτετε πάνω σε συνταγές για μαρμελάδες, τις προσπερνάτε με συνοπτικές διαδικασίες γιατί έχετε συνδέσει τη παρασκευή της μαρμελάδας με άπειρο χρόνο πάνω από τη κουζίνα, κάντε μια στάση εδώ. Η φραουλένια αυτή μαρμελάδα γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο και η γεύση της είναι ισάξια της καλύτερης σπιτικής μαρμελάδας που έφτιαχνε η μαμά σας. Για να σας βάλουμε και ιδέες, συνοδεύεται ιδανικά με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

Υλικά
600γρ. φράουλες
300γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες

Εκτέλεση
1.Πλένετε καλά τις φράουλες και κόβετε τις μεγάλες στα δύο, ενώ αφήνετε τις μικρές ολόκληρες.
2.Τις βάζετε όλες σε ένα μπολ με τη ζάχαρη και τις αφήνετε όλο το βράδυ.
3.Την επόμενη μέρα βάζετε τις φράουλες σε μια κατσαρόλα μαζί με το ζουμί που έχουν βγάλει και με τις βανίλιες.
4.Τις βράζετε για 20 με 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.