Μουσακάς με μοσχάρι ραγού, από τον Γιώργο Τσούλη

2 SHARES

#tsoulotip: Πρέπει να μην έχει υγρασία το κρέας όταν το αδειάσουμε πάνω στα λαχανικά.

 

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τα λαχανικά:

1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε οριζόντιες φέτες πάχους 1 εκ.

3  πατάτες κομμένες σε κάθετες φέτες πάχους 1εκ.

Ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

 Για το ραγού:

1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κύβους 3εκ.

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1 ξυλάκι κανέλας

2/4 κγ. γαρύφαλλο τριμμένο

1 φύλλο δάφνης

150 ml κόκκινο κρασί

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κύβο μοσχαριού

Χλιαρό νερό όσο χρειάζεται

Αλάτι και πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

1 λίτρο γάλα πλήρες

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι

3 κρόκους αυγού

2/4 κγ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

100 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο

4 κ.γ. θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

Διάβασε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ