Εύκολη συνταγή για φοκάτσια με ντοματίνια

Ερμιόνη Σαρρή
Εύκολη συνταγή για φοκάτσια με ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις μόνη σου την ζύμη και τι υλικά θα χρειαστείς.

Τα Σαββατοκύριακα δε θες να τα περνάς μέσα στην κουζίνα αλλά από την άλλη θες να περιποιηθείς τα αγαπημένα σου πρόσωπα (aka boyfriend, κολλητή, σύζυγος, παιδιά ή γονείς). Ιδού λοιπόν, συνταγή για φοκάτσια. Εύκολη σε εκτέλεση και πεντανόστιμη σε γεύση.

Συνταγή για την ζύμη
• 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 150 ml χλιαρό νερό
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 2κ.σ ελαιόλαδο
    • 1 φακελάκι μαγιά
  • Υλικά για την φοκάτσια
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
  • ελιές
  • Ρίγανη
  • Αλάτι πιπέρι
  • Κομματάκια φέτας

    Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνουμε μια τρύπα στην μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Στο χλιαρό νερό ρίχνουμε την μαγιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
Το προσθέτουμε μέσα στο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια ωραία ζύμη.
Έπειτα, το αφήνουμε στην άκρη με μια πετσέτα σκεπασμένο για μισή ωρίτσα.

Όταν διπλασιαστεί σε μέγεθος είναι έτοιμο.

Τέλος, απλώνουμε την ζύμη σε λαδωμένο ταψί, πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλα και αρχίζουμε και ρίχνουμε όλα τα υλικά μας να πάνε παντού.


Ρίχνουμε ελαιόλαδο από πάνω και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

recipe crefits: nikisfood