Η πιο γλυκιά… Δευτέρα, είναι σίγουρα η Καθαρά!

Η πιο γλυκιά… Δευτέρα, είναι σίγουρα η Καθαρά!

Αν υπάρχει μία Δευτέρα για την οποία κάθε χρόνο ανυπομονούμε, αυτή είναι αναμφίβολα η Καθαρά Δευτέρα! Όχι μόνο γιατί συνδυαστικά με το Σαββατοκύριακο που προηγείται, είναι το απόλυτο τριήμερο για κάποια κοντινή εκδρομή και μερικές παραπάνω στιγμές χαλάρωσης, αλλά γιατί τη συγκεκριμένη ημέρα το γιορτινό και -ή καλύτερα- παραδοσιακό, οικογενειακό τραπέζι, περιλαμβάνει όλες εκείνες τις λαχταριστές γεύσεις, που για κάποιο περίεργο λόγο τον υπόλοιπο χρόνο… ξεχνάμε!

Προσωπικά, μπορώ να σου πω πως απολαμβάνω όσο τίποτα τα σαρακοστιανά εδέσματα όπως το τουρσί, τον ταραμά και ψαρικά όπως χταπόδι, γαρίδες και γυαλιστερές. Ωστόσο, αυτό που μου λείπει περισσότερο τις 364 ημέρες που διανύουμε από τη μία Καθαρά Δευτέρα στην άλλη και προσωπικά δεν μπορώ με τίποτα να του αντισταθώ, είναι η κορυφαία γεύση και απόλαυση του παραδοσιακού χαλβά!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο χαλβάς είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει ως βάση του το σουσάμι. Η διαδικασία παραγωγής του ξεκινάει αρχικά με την αποφλοίωση του σπόρου, ο οποίος στη συνέχεια αλέθεται, ψήνεται και δημιουργεί το ταχίνι. Έπειτα, το ταχίνι περνάει από το στάδιο της ζύμωσης και του ψησίματος, παράγοντας το πιο δημοφιλές πολίτικο γλυκό. Ναι, ο «σισαμένιος» χαλβάς μπορεί να μην έχει συγκεκριμένο τόπο προέλευσης αλλά έχει -ξεκάθαρα- πολίτικη καταγωγή. Αυτό που κάνει το χαλβά να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα γλυκά, δεν είναι μόνο η ακαταμάχητη γεύση του, αλλά και η υψηλή διατροφική του αξία, αφού είναι πλούσιος σε βιταμίνες συμπλέγματος Β, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Με άλλα λόγια, ό,τι χρειάζεται απαραίτητα ο οργανισμός σου!

halvas

Γιατί, λοιπόν, να μην τον απολαμβάνουμε όλο το χρόνο; Ειδικά όταν η παραδοσιακή συνταγή της οικογένειας Παπαγιάννη, που χρονολογείται πίσω στο 1949, έχει εμπλουτιστεί με πολλές νέες υπέροχες γεύσεις που καλύπτουν ακόμη και τους πιο… απαιτητικούς ουρανίσκους! Συγκεκριμένα, ο χειροποίητος χαλβάς Όλυμπος, διαθέτει όλες τις κλασικές γεύσεις που έχουμε αγαπήσει εδώ και χρόνια, όπως κακάο, αμύγδαλο, ολικής άλεσης, βανίλια, σοκολάτα και με stevia, όμως, τα νέα και αναπάντεχα «παντρέματα», σοκολάτα υγείας και αμύγδαλο, κακάο αμύγδαλα και σταφίδες, χαλβάς μέλι και κανέλα, είναι που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις στο φετινό τραπέζι και θα τον καθιερώσουν στο υγιεινό σνακ που μας συντροφεύει όλες τις ώρες της ημέρας!

Ο χαλβάς μπορεί να είναι το αναπόσπαστο κομμάτι της σαρακοστιανής διατροφής, η οικογένεια Παπαγιάννη ωστόσο, διαθέτει μία ποικίλη γκάμα προϊόντων στα οποία περιλαμβάνεται και το superfood υψηλής διατροφικής αξίας ταχίνι. Είναι ένα 100% φυσικό προϊόν που το βρίσκουμε σε 8 διαφορετικές κορυφαίες γεύσεις, τις οποίες μπορούμε να δοκιμάσουμε με μία φέτα ψωμί στο πρωινό μας, σε σνακ όπως κέικ, μπισκότα ή μπάρες για το διάλλειμα στο γραφείο, ακόμη και ως συστατικό για dressing σαλάτας ή σάλτσας φαγητού. Επιπλέον, μία κουταλιά πλούσια σε πρωτεΐνες και ασβέστιο, απευθείας από το βαζάκι, μας παρέχει την αναγκαία δύναμη και ενέργεια που χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε στην καθημερινές μας υποχρεώσεις.

Αν θες τη συμβουλή μου, φέτος, είτε αποφασίσεις να νηστέψεις, είτε όχι, σε καμία περίπτωση μη βιαστείς να αποχωριστείς το χαλβά από τη διατροφή σου! Βρες από όλες τις γεύσεις Όλυμπος, εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στις προτιμήσεις σου και δώσε μία παραδοσιακή και συνάμα θρεπτική «απάντηση» στο… στομάχι σου, όταν ζητάει επίμονα κάτι γλυκό!