Αυτή είναι η συνταγή με χαλβά «Όλυμπος» που θα απολαμβάνεις όλο το χρόνο!

Αυτή είναι η συνταγή με χαλβά «Όλυμπος» που θα απολαμβάνεις όλο το χρόνο!

Δες τι υλικά θα χρειαστείς!

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από εκείνο το απόγευμα που η μαμά μου ήρθε φορτωμένη με σακούλες του super market στο σπίτι μου. Έπειτα από την καθιερωμένη εβδομαδιαία «επιδρομή» της, πέρασε να μου αφήσει όσα είχε αγοράσει για εμένα. Ήταν λίγες μόλις εβδομάδες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, δεν περίμενα όμως πως οι επιλογές της είχαν σκοπό να με φέρουν στον… δρόμο της νηστείας. Σε αντίθεση με τη μητέρα μου, εγώ δεν έχω καταφέρει να νηστέψω παραπάνω από τις έξι ημέρες μεταξύ Μεγάλης Δευτέρας και Μεγάλου Σαββάτου. Υποθέτω πως αυτό που είχε στο μυαλό της, ήταν πως αν μου «φούλαρε» τα ντουλάπια και το ψυγείο με νηστίσιμα, θα αναγκαζόμουν -θέλοντας και μη- να νηστέψω.

Μέσα σε όλα, κάπου μεταξύ ταραμά, κατεψυγμένων γαρίδων και 5-6 συσκευασιών από φακές και ρεβύθια, βλέπω έναν «πύργο» από παραλληλόγραμμα κουτιά στον πάτο της χάρτινης σακούλας. Κάνοντας μία μικρή ανασκαφή, έφερα στην επιφάνεια κάτι το οποίο με έκανε να χάσω πάσα ιδέα για τη μητέρα μου. Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις διαφορετικές συσκευασίες σουσαμένιο χαλβά «Όλυμπος» μέτρησα στοιβαγμένες. Και ναι, μπορεί ο αριθμός να ισοδυναμεί με την απόλυτη ευτυχία, όμως ένα κορίτσι μόνο τι θα τους κάνει; Περίμενα, λοιπόν, να φύγει με το καλό η μαμά, «ξετρύπωσα» τις καλύτερες συνταγές από το Διαδίκτυο και άρχισα να κερνάω την πολυκατοικία και τα παιδιά στο γραφείο, λαμβάνοντας φιλοφρονήσεις για τις μαγειρικές μου ικανότητες. Παρακάτω υπάρχει η συνταγή των τριών μόνο υλικών, που θα σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη και μάλλον θα γίνει η γλυκιά αφορμή να απολαμβάνεις χαλβά όλον τον χρόνο.

Για να την προετοιμάσεις θα χρειαστείς:

300 gr κουβερτούρα

210 gr βούτυρο

200 gr χαλβά «Όλυμπος» (όποια γεύση προτιμάς)

Κακάο 400gr copy

Θα ξεκινήσεις σπάζοντας την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομματάκια. Θα τα τοποθετήσεις σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με το βούτυρο, θα τα ανακατεύσεις επίμονα και θα περιμένεις να λιώσουν, χωρίς φυσικά να καούν! Όταν το μείγμα σου θα έχει ομογενοποιηθεί, θα το αποσύρεις από τη φωτιά και θα το αφήσεις στην άκρη να κρυώσει.

Στη συνέχεια, θα στρώσεις στη φόρμα την οποία θα χρησιμοποιήσεις, μία μεμβράνη κατάλληλη για ψήσιμο στο φούρνο και από πάνω θα απλώσεις ομοιόμορφα κομμάτια χαλβά «Όλυμπος», τόσα ώστε να καλύπτουν όλη την επιφάνεια. Μπορείς εννοείται να εμπλουτίσεις τη συνταγή με κάποιο επιπλέον υλικό της αρεσκείας σου, όπως ξηρούς καρπούς, τριμμένο μπισκότο, καρύδα, σταφίδες κλπ. Αφού το μείγμα σου θα έχει κρυώσει, θα το χύσεις προσεκτικά πάνω από το χαλβά και θα βάλεις τη φόρμα στο ψυγείο για τις επόμενες ώρες.

olympos xalvas 1

Ίσως χρειαστεί να τεστάρεις τακτικά πόσο έχει «σφίξει» το γλυκό καθώς η κατάλληλη ώρα για να το βγάλεις από το ψυγείο, διαφέρει από τη μία οικιακή συσκευή στην άλλη. Όταν θα έχει πήξει αρκετά, μπορείς να γυρίσεις τη φόρμα ανάποδα, να αφαιρέσεις τη μεμβράνη και να σερβίρεις τους αγαπημένους σου!

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως ο χαλβάς «Όλυμπος» αποτελείται από αλεσμένο σουσάμι, λευκή καραμέλα, ξηρούς καρπούς, μέλι και διαθέτει μία τεράστια γκάμα από γεύσεις όπως κακάο, βανίλια, αμύγδαλο, με stevia, ακόμη και πιο «ψαγμένα» όπως «Super Fruits», «Μέλι-Κανέλα», «Σοκολάτα Υγείας και Αμύγδαλα». Πρόκειται για μία παλιά και αγαπημένη συνταγή της οικογένειας Παπαγιάννη, ένα παραδοσιακό γλυκό από φυτικά συστατικά και με εξαιρετικά πλούσια θρεπτική αξία (πρωτεΐνες ασβέστιο), το οποίο μπορείς να απολαμβάνεις όλον το χρόνο με πολλούς ευφάνταστους τρόπους, όπως σε μία δροσιστική φρουτοσαλάτα ή ακόμη και σε… χωνάκι!