Back to school! Lunch boxes & ευφάνταστες ιδέες φαγητών για να παίρνουν τα παιδιά σας στο σχολείο

Back to school! Lunch boxes & ευφάνταστες ιδέες φαγητών για να παίρνουν τα παιδιά σας στο σχολείο
Από την Διαιτολόγο - Διατροφολόγο Δανάη Πετροπούλου 

Η νέα σχολική χρονιά είναι γεγονός! Τα σχολεία μόλις άνοιξαν και η νέα σχολική χρονιά φέρνει νέες ελπίδες, φίλους και καινούριες γνώσεις για τα παιδιά. Όσο τα παιδιά πονοκεφαλιάζουν για τα μαθήματα και το διάβασμα, άλλο τόσο πονοκεφαλιάζουν και οι γονείς κάθε μέρα για το τι φαγητό θα ετοιμάσουν στα παιδιά τους για να πάρουν μαζί στο σχολείο.

Όσο καλή διάθεση και να υπάρχει από τους γονείς πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να επαναπαυτούν στην εύκολη λύση του κυλικείου του σχολείου το οποίο θα περιλαμβάνει δυστυχώς ως επί το πλείστον ανθυγιεινές, χαμηλής θρεπτικής αξίας επιλογές, για τα παιδιά. Τα αμφίβολα συστατικά του τυποποιημένου σνακ, τα πολλά συντηρητικά, η υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και αλάτι είναι επιβαρυντικοί παράγοντες που οδηγούν στην παιδική παχυσαρκία. Οι βάσεις για να αποκτήσει το παιδί σας σωστές διατροφικές συνήθειες μπαίνουν τώρα, κι εσείς ως γονείς έχετε τον πρωταρχικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Ας δούμε τα βήματα της σωστής προετοιμασίας του φαγητού που θα πάρει το παιδί σας στο σχολείο.

1ο ΒΗΜΑ

Δημιουργούμε μια ατμόσφαιρα φιλικής συζήτησης με τα παιδιά μας και τα ρωτάμε για τα διατροφικά τους γούστα, τις προτιμήσεις τους, π.χ. «τι θα ήθελες να ετοιμάσουμε αύριο για το σχολείο να φας;» και στη συνέχεια βάζουμε τη φαντασία μας να δουλέψει. Καλό θα είναι να στρέψουμε το παιδί περισσότερο προς τα αλμυρά παρά στα γλυκά φαγητά.

Η συνέχεια στο giorgostoulis.com