Ζουμερά, αφράτα και μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου

Ζουμερά, αφράτα και μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου

Μπορεί να τα ετοιμάσετε σήμερα για να τα φάτε αύριο (μαρινάδες είναι αυτές) αλλά πιστέψτε μας, αξίζει την αναμονή!

Το κοτόπουλο και γενικά το λευκό κρέας λατρεύει τις μαρινάδες. Του δίνουν την γλυκόξινη γεύση που το απογειώνει. H παρακάτω μαρινάδα είναι από τις πιο νόστιμες που έχουμε δοκιμάσει.

Υλικά
6 μπουτάκια κοτόπουλου
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Αλάτι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζετε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη δάφνη, το πιπέρι και το χυμό πορτοκαλιού. Βάζετε μέσα τα μπούτια κοτόπουλου και τα ανακατεύετε. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για ένα βράδυ.
2. Την επόμενη μέρα τα πασπαλίζετε με λίγο αλατάκι και τα ψήνετε στην σχάρα του φούρνου. Τα σερβίρετε με ψητά λαχανικά ή αρωματικό ρυζάκι.