Αυτό είναι το κόλπο για να καταφέρεις να φτιάξεις μαλακά φασόλια

Πατούλια Κατερίνα
Αυτό είναι το κόλπο για να καταφέρεις να φτιάξεις μαλακά φασόλια

Τα όσπρια αλλά συγκεκριμένα και τα φασόλια όλων των ποικιλιών, είναι η πιο ανέξοδη μορφή πρωτεΐνης με την οποία μπορείς να τροφοδοτήσεις τον οργανισμό σου.

Αν συνηθίζεις να παίρνεις φασόλια σε κονσέρβα, σκέψου πως τα περισσότερα συσκευασμένα φασόλια έχουν μεγάλη ποσότητα αλατιού. Οπότε, πώς θα φτιάξεις φασόλια επιτυχημένα και μαλακά;

Αρχικά, θυμήσου πως τα όσπρια θέλουν μούλιασμα.



Υπάρχει η επιλογή του αργού μουλιάσματος σε σκεύος με τριπλάσια ποσότητα νερού σε σχέση με την ποσότητα οσπρίου, και μούλιασμα για 12 περίπου ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Τα ξεπλένεις και τα βράζεις με νέο κρύο νερό.

Στην δεύτερη επιλογή μουλιάσματος, την πιο γρήγορη για μαλακά φασόλια ή άλλα όσπρια, χρησιμοποιείς βαθιά κατσαρόλα, βάζεις 5 κούπες νερό για κάθε κούπα φασολιών και αφήνεις να πάρουν μια βράση για 3 με 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Αποσύρεις από την φωτιά, σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις τα όσπρια να μουλιάσουν στο βραστό νερό για μια ώρα μόνο.

Αδειάζεις το νερό που θα δεις πως έχει αφρίσει στο πάνω μέρος του και βάζεις φρέσκο. Στη διάρκεια του βρασμού, θα βγάζεις τον αφρό που θα σχηματίζεται από την επιφάνεια και θα θυμάσαι πως σε μέτρια φωτιά τα φασόλια θέλουν περίπου μια ώρα για να γίνουν μαλακά.