Αυτά είναι τα πιο μεγάλα λάθη που κάνεις και δεν σου πετυχαίνουν ούτε τα μακαρόνια

Πατούλια Κατερίνα
Αυτά είναι τα πιο μεγάλα λάθη που κάνεις και δεν σου πετυχαίνουν ούτε τα μακαρόνια

Σίγουρα τα λάθη αυτά δεν σου έχουν περάσει από το μυαλό

Από τότε που έμεινες μόνη σου, ξεκίνησε να δοκιμάζεις και τις ικανότητές σου στην μαγειρική. Έλα όμως που το απλό project του να φτιάξεις έστω ένα μακαρόνι ή μια πατάτα τηγανητή, αποδείχτηκε όλεθρος.

Για τις τηγανητές πατάτες, δες τα λάθη σου εδώ

Για τα λάθη στα μακαρόνια και γενικά σε όλα τα ζυμαρικά, ιδού τι μπορεί να πήγε στραβά.

Το βασικό στοιχείο που επισημαίνουν οι ειδικοί είναι η απόφασή μας να παίρνουμε ζυμαρικά σε κουτί. Οι μεγάλοι σεφ επιμένουν πως μόνο στα φρέσκα ζυμαρικά απολαμβάνεις την γεύση στο 100%, μπορείς να τα βράσεις τέλεια σε 2 λεπτά και δεν σε απογοητεύουν με όποια σάλτσα κι αν τα δοκιμάσεις.

Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις δικά σου ζυμαρικά; Πολύ.

Οπότε πάμε στα υπόλοιπα λάθη:

Το πιο απλό. Δεν αφήνεις το νερό να βράσει αρκετά. Πρέπει να έχεις νερό βραστό, να προσθέσεις και αλάτι, να έχεις μεγάλη και ευρύχωρη κατσαρόλα για να βράσουν τα ζυμαρικά σου όπως πρέπει και όση ώρα λέει το κουτί.

Αν τα ζυμαρικά είναι στρυμωγμένα και το νερό βράζει στο περίπου, μην περιμένεις να απολαύσεις τα μακαρόνια όπως πρέπει.

Και περνάμε στο δεύτερο βασικό λάθος. Χρησιμοποιείς τα πιο ακατάλληλα εργαλεία. Δεν θα έβαζες ποτέ το make up με το πινέλο του ρουζ και για ποιο λόγο να χρησιμοποιείς την λάθος κουτάλα για να ανακατέψεις τα ζυμαρικά ή την λάθος τσιμπίδα για να τα βάλεις στο πιάτο. Εξοπλίσου με ξύλινη κουτάλα που δεν θα αφήσει τα ζυμαρικά να σπάσουν και έχε μεγάλη κατσαρόλα για να χωράνε τα τορτελίνια και τα υπόλοιπα ζυμαρικά σου.