Τρία γλυκά με τρία υλικά που μπορείς να τρως ακόμα κι αν κάνεις δίαιτα

Πατούλια Κατερίνα
Τρία γλυκά με τρία υλικά που μπορείς να τρως ακόμα κι αν κάνεις δίαιτα

Ο Γαβριήλ Νικολαίδης, ο Έλληνας food blogger που πρέπει να ακολουθήσεις στο Instagram μοιράζεται τις 3 συνταγές με 3 υλικά που λατρεύει.

Λατρεύουμε να τον ακολουθούμε στο instagram γιατί τα stories του μας δίνουν πάντα έμπνευση να μπούμε στην κουζίνα. Καταφέρνει μέσα από τα videos του να κάνει κάθε συνταγή να φαίνεται πολύ γρήγορη και απλή. Μέσα από τις vegan μαγειρικές του μας έχει πείσει να υιοθετήσουμε ένα πιο υγιεινό τρόπο μαγειρικής και ναι, τον φετινό Γενάρη τον μετατρέψαμε μαζί του σε Veganuary.

Ο Γαβριήλ Νικολαίδης, ή αλλιώς @gabnikolaidis όπως θα τον βρεις στο instagram έχει επιμεληθεί το brunch του Beauty Killed the Beast στον Κεραμεικό. Πρόσφατα η ομάδα του Queen το δοκίμασε σύσσωμη. Δοκιμάσαμε τα αλμυρά pancakes από ζύμη κολοκύθας με φέτα, hollandaise sauce αυγό και απάκι κοτόπουλο αλλά και το τραχανότο μανιταριών με κοτοπουλο και μετσοβόνε που πανάρονται σε πάνκο. Λατρέψαμε και φέτος τις αλμυρές βάφλες από γλυκοπατάτα που συνδυάζονται με hollandaise sauce πατζαριού με καπνιστό ψαρονέφρι, σαγανάκι ταλαγάνι και αυγό. Μας εντυπωσίασε το κερκυραικό Σοφρίτο που μετατράπηκε σε burger ενώ για τη vegan επιλογή δοκιμάσαμε ένα burger που μοιάζει με αληθινό κρέας.

Προσωπικά, τον Γαβριήλ τον γνωρίζω από τότε που έστηνε ακόμα το blog του, το coolartisan και έκανε τα πρώτα του βήματα στο Instagram. Και με τα χρόνια γνωριμίας που μας δένουν, του ζήτησα να μοιραστεί μαζί σου τρεις γλυκές συνταγές με 3 υλικά μόνο!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΟΜΗΣ ΜΕ 3 ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΑ

vromi



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 ώριμες μπανάνες
1 κούπα βρόμη
1 κούπα φιστικοβούτυρο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και με ένα πιρούνι τις λιανίζουμε μέσα σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν πολτός.
Προσθέτουμε στο μπολ τη βρόμη και το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί.
Σχηματίζουμε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια ή ένα σκουπ παγωτού. Βγαίνουν περίπου 8 μεγάλα μπισκότα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 180°C.
Αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προαιρετικά, διακοσμούμε με πραλίνα φουντουκιού σχηματίζοντας «γραμμές» στην επιφάνεια.

gabnikolaidis 84146348 157548122336431 6021491156759665089 n

Δες τις υπόλοιπες δύο συνταγές στην παρακάτω gallery: