Κλασικό μιλφέιγ
ΑΛΕΞΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΗ
Δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από ένα σπιτικό μιλφέιγ! Το διάσημο γλυκό μπορεί να φτιαχτεί εύκολα και γρήγορα, αποτελώντας ταυτόχρονα ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο τραπέζι, αφού είναι ελαφρύ και .
Υλικά
2,5 πράσινα πακέτα κράκερ μεγάλα
Πρώτη κρέμα
650 kgr γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι
1 κρόκος αυγού
Δεύτερη κρέμα
1 παγωμένη morfat
2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
1 βούτυρο Κερκύρας
Εκτέλεση
1.Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για την πρώτη κρέμα εκτός από τον κρόκο αυγού. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει και όταν αρχίσει να πήζει είναι έτοιμη. Προσοχή να μην σας καεί από κάτω - ανακατέψτε συνεχώς.
2.Κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε τον κρόκο αυγού και ανακατεύετε.
3.Στρώνετε κρακεράκια σε ένα ταψί κλασικού μεγέθους και ρίχνετε την κρέμα όταν ετοιμαστεί. Στη συνέχεια τοποθετείτε από πάνω μία ακόμη στρώση κράκερ.
4.Χτυπάτε στο μίξερ τα υλικά για τη δεύτερη κρέμα και την απλώνετε πάνω από τη δεύτερη στρώση κράκερ.
5.Σπάτε σε πολύ μικρά κομματάκια μερικά κρακεράκια που έχετε κρατήσει από πριν και τα ρίχνετε από πάνω. Αν θέλετε, ρίχνετε και ζάχαρη άχνη και κανέλλα.