Μπέργκερ με ψωμί του τοστ; Η νέα διατροφική εμμονή που κατακτά και την Ευρώπη (video)

Μπέργκερ με ψωμί του τοστ; Η νέα διατροφική εμμονή που κατακτά και την Ευρώπη (video)

Πώς θα το κάνεις και στο σπίτι

Aποτελεί την τελευταία διατροφική τρέλα στις ΗΠΑ κι όχι άδικα! Το lockdown μας έφερε κοντά με την μαγειρική και μια από τις νέες συνταγές - εμμονές της καραντίνας είναι και τα burger αλλά με ψωμί του τοστ.

Φρυγανισμένο το ψωμί μπορεί να αναδείξει το μπιφτέκι και σε συνδυασμό με το τυρί και τα μπαχαρικά να σε κάνει να ξετρελαθείς.

Πέραν λοιπόν από το γλυκό french toast Και το απλό τοστ στην τοστιέρα, ιδού και το μπέργκερ τοστ που θα φτιάξεις εύκολα με 4 βασικά υλικά και αλατοπίπερο!



Προετοιμασία 20 λεπτά, Συνολικός χρόνος 30 λεπτά

Υλικά: Για 4 μερίδες

4 κουταλιές του γλυκού βούτυρο

8 φέτες λευκό τυρί του τοστ

16 φέτες τυρί του τοστ της αρεσκείας σου

450 γρ βοδινό κιμά άπαχο κατά το 80%

Κέτσαπ για το σερβίρισμα προαιρετικά



Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 και σε αντικολλητικό τηγάνι βάζεις το βούτυρο στην μία πλευρά του ψωμιού. Βάζεις τα ψωμιά από την βουτυρωμένη πλευρά σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσουν. Ανακατεύεις τον κιμά με το αλάτι και το πιπέρι και φτιάχνεις μπιφτέκια λεπτά στο ίδιο σχήμα με το ψωμί. Ψήνεις τα μπέργκερ για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μιας και είναι λεπτά και βάζεις το τυρί πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού. Συναρμολογείς και την πάνω μεριά του ψωμιού και ιδού το μπέργκερ. Αν θες, βάζεις τα μπέργκερ στον φούρνο για ένα έξτρα λεπτό.