Καυτερή σάλτσα τσίλι

Καυτερή σάλτσα τσίλι

Επειδή οι μεξικάνικες βραδιές είναι το theme της παρέας πρέπει να μάθετε να φτιάχνετε και μία αξιοπρεπή σάλτσα τσίλι. Η συνταγή που σας δίνουμε είναι για 24 μπολ τσίλι σος, οπότε μπορείτε αναλογικά να μικρύνετε την ποσότητα.

Υλικά
5 κιλά ντομάτες
10 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
500 γραμμάρια πιπεριές χαλαπένιο ολόκληρες
9 κούπες μηλόξυδο
3 κούπες ζάχαρη
3 κουταλιές του γλυκού αλάτι
2 κιλά κόκκινες τσίλι πιπεριές

Εκτέλεση
1 Καθαρίστε τις πιπεριές τις κόκκινες. Βγάλε τα σπόρια τους και βράστε τες για λίγο. Αφαιρέστε το φλοιό τους και ψιλοκόψτε τες.
2 Ψιλοκόψτε όλα τα υλικά και βάλτε τα όλα μαζί σε μία μεγάλη κατσαρόλα
3 Βράστε όλα μαζί για μία ώρα και βγάλτε τα από τη φωτιά μέχρι να κρυώσουν.
4 Περάστε από το μπλέντερ σε δόσεις όλο το μείγμα που έβραζε στην κατσαρόλα.
5 Ξαναβάλτε όλο το μείγμα που έχετε περάσει από το blender και αφήστε το να βράσει για 2 ώρες μέχρι να γίνει πηκτό.