Τα δύο μυστικά για να φτιάξεις το πιο ζουμερό μπιφτέκι για μπέργκερ

Πατούλια Κατερίνα
Τα δύο μυστικά για να φτιάξεις το πιο ζουμερό μπιφτέκι για μπέργκερ

Για μπιφτέκι ζουμερό, πιάσε το ρολόι

Tα μεσημέρια με φίλους στο εξοχικό, θέλουν μπέργκερ και καλή μουσική άντε και λίγες τραγανές τηγανητές πατάτες.
Για τις πατάτες έχουμε μιλήσει πολλές φορές, ειδικά για το πώς θα τις κάνεις τραγανές. Τι θα έλεγες να πετύχεις κι εκείνο το ζουμερό μπιφτέκι για μπέργκερ που απολαμβάνεις όταν τρως έξω.

Σύμφωνα με το The Kitchn υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πετύχεις το ζουμερό μπέργκερ, όσον αφορά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις. Κι όμως, όλοι οι τρόποι αποτυγχάνουν αν δεν ψήσεις σωστά το μπιφτέκι. Η θερμοκρασία της φωτιάς και το πόσο θα αφήσεις το μπιφτέκι στην ψησταριά φαίνεται να παίζουν τον κύριο ρόλο στο ζουμερό μπέργκερ.

H ψησταριά ή ακόμα και το τηγάνι που θα ψήσεις το μπιφτέκι πρέπει να καίει και να φτάνει τους 375 βαθμούς.

Όταν τα μπιφτέκια μπουν στην ψησταριά και πάνω στην φωτιά δεν πρέπει να τα κουνάς. Είναι βασικό, ακόμα κι αν θες να ελέγξεις αν έχουν κολλήσει.



Αν προτιμάς medium rare ψήσιμο, τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά αρκούν. Αν θες ένα καλά ψημένο μπιφτέκι, στόχευσε στα 7 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν τα μπιφτέκια σου είναι χοντρά, χρησιμοποίησε ένα θερμόμετρο.

Αν το κρέας είναι χοιρινό στο μπιφτέκι, το θερμόμετρο πρέπει να δείξει εσωτερικά 170 βαθμούς ενώ για το γαλοπούλας ή κοτόπουλου, 165 βαθμοί.