Φρουτάλια με κολοκυθοκορφάδες και λουκάνικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Φρουτάλια με κολοκυθοκορφάδες και λουκάνικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Η πρώτη συνταγή της ημέρας από τον Άκη Πετρετζίκη.

Ποιος το περίμενε πως μια ομελέτα θα μπορούσε να γίνει «σήμα κατατεθέν» της γαστρονομικής παράδοσης ενός νησιού; Αναφερόμαστε, φυσικά, στη φρουτάλια (γνωστή και ως φουρτάλια), η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την παραδοσιακή κουζίνα της Άνδρου. Η συγκεκριμένη ομελέτα μαγειρεύεται συνήθως στο τηγάνι, με φρεσκοκομμένες πατάτες και χωριάτικο λουκάνικο, ενώ για μια πιο ελαφριά εκδοχή μπορεί να ψηθεί στο φούρνο. Επιπλέον, μπορούν να προστεθούν (κατά βούληση) μυρωδικά (ρίγανη ή μαντζουράνα), αλλά και κολοκύθια, κολοκυθοανθοί, φρέσκα κουκιά ή αγκινάρες. Όλα είναι θέμα γούστου!

Η συνέχεια στο Queen.gr