Μοσχαρίσιο ribeye με γλυκόξινη σάλτσα

Μοσχαρίσιο ribeye με γλυκόξινη σάλτσα

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη δική του συνταγή.

Για τις μπριζόλες

  • Με ένα μαχαίρι χωρίζουμε προσεκτικά τα παϊδάκια από τις μπριζόλες και τα αφήνουμε στην άκρη. Μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι, να τα τυλίξουμε σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και να ψήσουμε στον φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 2 ½ ώρες.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Από το καθαρό κομμάτι του μοσχαριού κόβουμε μπριζόλες περίπου 300 γρ. την κάθε μια. Θα έχουμε 9-10 μπριζόλες.
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και στις 2 πλευρές, πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και απλώνουμε καλά ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
  • Βάζουμε 3 μπριζόλες στο τηγάνι. Δεν υπερφορτώνουμε το τηγάνι για να ψηθούν σωστά. Ψήνουμε 2-3 λεπτά από τη μία πλευρά χωρίς να τις κουνάμε.

Δες τη συνταγή στο akispetretzikis.com