Πώς θα πετύχεις το τέλειο ψήσιμο στο μοσχαρίσιο κρέας (video)

Πώς θα πετύχεις το τέλειο ψήσιμο στο μοσχαρίσιο κρέας (video)

Τα μυστικά για το τέλειο ψήσιμο

Ο Ζαν Λουί Καψαλάς, ο σεφ που έχουμε αγαπήσει μέσα από τη στήλη της μαγειρικής του Happy Day και της Σταματίνας Τσιμτσιλή, έδωσε σήμερα τις δικές του συμβουλές για να πετύχουμε το τέλειο ψήσιμο στο μοσχαρίσιο κρέας, όποιον τρόπο κι αν επιλέξουμε (καλοψημένο, μέτριο ή ωμό).

Αρχικά, ο σεφ εξήγησε πως για να έχεις ένα νόστιμο κρέας στο πιάτο, δεν αρκεί μόνο το καλό ψήσιμο. Το κρέας σου πρέπει να είναι κομμένο σε πάχος ενός εκατοστού και να είναι καλής ποιότητας. Με αυτήν την πρώτη ύλη, ξεκινάς θερμαίνοντας το τηγάνι, για να μην φτάσεις να βράσεις και να καταστρέψεις τελικά το κρέας.

Έπειτα έρχεται μια λιπαρή ουσία που μπορεί να είναι μαργαρίνη ή ελαιόλαδο και όχι βούτυρο και θυμάσαι να πιάνεις το κρέας με τσιμπίδα κι όχι με πιρούνι. Μόνο έτσι δεν θα χάσει το κρέας τα υγρά του.

O σεφ προτείνει να αλατίσεις το κρέας την ώρα που ψήνεται ενώ θυμίζει πως αν δεν ψήνεις φρέσκο κρέας, πρέπει να έχεις φροντίσει να ξεπαγώσεις το κρέας τουλάχιστον δύο ημέρες πριν την χρήση του. Τα μπαχαρικά μπαίνουν στο κρέας μετά το ψήσιμο.

Τέλος, έρχεται ο κανόνας των πέντε ψησιμάτων. Δες το βίντεο και πλέξε τα δάχτυλά σου με τέτοιον τρόπο ώστε να διαφοροποιήσεις και στην αφή τα διαφορετικά ψησίματα του κρέατος.