Cooking Crash Test: Οι καλύτερες τηγανητές πατάτες

Cooking Crash Test: Οι καλύτερες τηγανητές πατάτες

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τους καλύτερους τρόπους για να μαγειρέψουμε μία πατάτα τηγανητή.

Τις καλύτερες τηγανητές πατάτες βάλθηκα να σας ετοιμάσω σήμερα και για να το πετύχω δοκίμασα 9 διαφορετικούς τρόπους παρασκευής. Στις γραμμές που ακολουθούν, θα τους μοιραστώ όλους μαζί σας, υποδεικνύοντας στο τέλος τον αγαπημένο μου. Εκείνον, δηλαδή, που θα σας χαρίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο όσον αφορά την υφή και το χρώμα, όσο και τη γεύση της πατάτας! Προτού ξεκινήσουμε, όμως, ας απαντήσουμε σε δύο βασικές απορίες σας. Η πρώτη, έχει να κάνει με το αλάτισμα της πατάτας. Πότε πρέπει να αλατίζουμε τις πατάτες μας; Πριν, μετά ή στο τέλος; Θα σας απαντήσω ευθύς αμέσως: Το αλάτι μπορεί να μπει είτε στο λάδι του τηγανίσματος, είτε στο νερό μέσα στο οποίο μουλιάζουν οι πατάτες, είτε στο τέλος του μαγειρέματος όταν τις αφήσουμε να στραγγίξουν από το περιττό λάδι. Ωστόσο, η καλύτερη λύση είναι να βάλουμε αλάτι τόσο στο νερό που τις μουλιάζουμε, όσο και στο τέλος του μαγειρέματος. Προσοχή! Όχι πολύ, αλλά τόσο όσο χρειάζεται για να αναδείξουμε την υπέροχη γεύση τους. Τέλος, όσον αφορά τα μπαχαρικά και τα αρωματικά μας, αυτά θα πρέπει πάντα να μπαίνουν στο τέλος.

Η δεύτερη ερώτηση έχει να κάνει με το είδος της πατάτας που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να ετοιμάσετε τις απόλυτες τηγανητές πατάτες. Ποιες είναι, λοιπόν, οι καλύτερες; Εκείνες που έχουν κίτρινη σάρκα ή οι άλλες με τη λευκή; Οι λευκές πατάτες, μας δίνουν καλύτερες βραστές πατάτες ή πατάτες φούρνου. Οι κίτρινες, από την άλλη, είναι ιδανικές για τηγανητές, ενώ μπορούν κάλλιστα να γίνουν και ογκρατέν. Αυτό επειδή -οι συγκεκριμένες πατάτες- γίνονται πιο τραγανές και παίρνουν καλύτερο χρώμα. Τέλος, όποιες πατάτες κι αν επιλέξετε, θα πρέπει να φροντίσετε να διαλέξετε εκείνες που δεν έχουν ζάρες και δεν είναι μαλακές. Επίσης, οι πατάτες θα πρέπει να είναι σφιχτές και -φυσικά- θα πρέπει να αποφεύγετε όσες έχουν πράσινα σημεία στην επιφάνειά τους. Και τώρα που τα ξεκαθαρίσαμε αυτά, πάμε να δούμε ποιος είναι και ο καλύτερος τρόπο για να τις τηγανίσουμε!

Διάβασε τη συνέχεια στο akispetretzikis.com