Πουτίγκα σοκολάτας

Πουτίγκα σοκολάτας

Ναι, εντάξει, το ξέρουμε, τώρα που καλοκαίριασε και πρέπει να βγούμε στη παραλία με το μαγιό η μέθοδος «ράψιμο στόματος» έχει την τιμητική της, οπότε μια πουτίγκα σοκολάτα είναι «ο σατανάς». Παρ' όλα αυτά, αν θέλετε να φτιάξετε με σχετικά εύκολο και γρήγορο τρόπο μια λαχταριστή πουτίγκα με υγρή σοκολάτα, η οποία συνοδεύεται εξαίσια με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι , και να την απολαύσετε μετά τα μπάνια σας στη θάλασσα, εμείς θα αφήσουμε αυτή τη συνταγή εδώ για παν ενδεχόμενο.

Υλικά
1 φλιτζάνι φαρίνα
¾ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
2 κοφτές κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
2 αυγά
1/3 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
μισό φλιτζάνι γάλα
1 σφηνάκι Tia Maria ή Kahlua

Γαρνίρισμα

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κοφτές κουταλιές κακάο
1,5 φλιτζάνι ζεστό νερό

Εκτέλεση
1.Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ τη φαρίνα, την άχνη, το κακάο και τη βανίλια.
2.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με το βούτυρο, το γάλα και το ποτό.
3.Ρίχνετε το ένα μείγμα στο άλλο και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
4.Αδειάζετε το μείγμα μέσα σε μια φόρμα ή ένα πυρέξ, το οποίο έχετε πριν βουτυρώσει.
5.Σε ένα μπολ ανακατεύετε την ζάχαρη και το κακάο της γαρνιτούρας και πασπαλίζετε με αυτά το μείγμα μέσα στο πυρέξ.
6.Τέλος, ρίχνετε με ένα κουτάλι σιγά σιγά το ζεστό νερό μέσα στη φόρμα.
7.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Η πουτίγκα πρέπει να είναι τραγανή στην επιφάνεια και υγρή στο εσωτερικό.