Dalgona Coffee: Πώς θα σου πετύχει η πιο δημοφιλής συνταγή στον πλανήτη για το 2020

Το μυστικό πρόδωσε ο food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης

Tα trends της Google για την χρονιά που πέρασε ήρθαν στη δημοσιότητα και μιας και ολόκληρος ο πλανήτης έμεινε σπίτι, η μαγειρική και ζαχαροπλαστική έγιναν το κύριο χόμπι μας.

Κι αναζητήσαμε συνταγές και τις εκτελέσαμε και τις απολαύσαμε. Φαίνεται όμως πως παρά τις προβλέψεις, το banana bread δεν ήταν η πιο δημοφιλής συνταγή του 2020.

Ο καφές dalgona κέρδισε τις αναζητήσεις και στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον πλανήτη ενώ παγκόσμια στη δεύτερη θέση των αναζητήσεων παγκοσμίως ήταν το εκμέκ, το ψωμί με προζύμι, την πίτσα, το λαχματζούν, το ψωμί μπύρας, το μπανανόψωμο, το ψωμί για πίτα, το μπριος και το ψωμί naan. Γενικά, ο πλανήτης ζύμωσε!

Στην Ελλάδα, πήγαμε πιο παραδοσιακά αν εξαιρέσουμε τον dalgona, με το ψωμί στη δεύτερη θέση των αναζητήσεων, το τσουρέκι, την γαριδομακαρονάδα, τις κρέπες, τα pancakes, τα παπουτσάκια, τη μαγειρίτσα, τη φανουρόπιτα και τους λουκουμάδες.

Επειδή όμως τα μυστικά του dalgona παραμένουν σημαντικά για εμάς, ζητήσαμε από τον food blogger, Γαβριήλ Νικολαΐδη, exprert στον dalgona coffee να μας δώσει τα μυστικά του για να πετύχει η συνταγή.



«Έπρεπε να έρθει το 2020 για να ανακαλύψουν οι μπαρίστα της Νοτίου Κορέας το “φραπόγαλο”. Ναι, ο καφές που πίνουμε στην Ελλάδα από τα ΄50s έγινε ο πιο viral καφές στον πλανήτη (κυρίως μέσα από το instagram) με αφετηρία της χιπστερικές καφετέριες της Κορέας. Οι local καφετζήδες ανακάλυψαν ξανά τη μαγεία του “φραπέ γλυκός με γάλα”. Το μόνο που άλλαξαν είναι ο τρόπος που στήνεις τον καφέ στο ποτήρι. Έτσι, αντι να χτυπήσουν τον καφέ με τη ζάχαρη και μετά να βάλουν πάγο, νερό και γάλα, έκαναν το εξής: Χτύπησαν τη ζάχαρη με το καφέ και ζεστό νερό μέχρι να φτιάξουν μια παχύρευστη κρέμα, έβαλαν στο ποτήρι τον πάγο και το γάλα και από πάνω πρόσθεσαν την κρέμα», τονίζει ο Γαβριήλ.

gabnikolaidis 1

Για να φτιάξεις τον καφέ δύο είναι τα βασικά μυστικά του Γαβριήλ, άκα Cool Artisan:

1. Δεν γίνεται χωρίς ζάχαρη! Μπορείς να πετύχεις τη σωστή υφή μονο αν ακολουθήσεις τις σωστές αναλογίες.

2. Θα έχεις τέλειο αποτέλεσμα με μίξερ χειρός. Μόνο.

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
Μισό ποτήρι κρύο γάλα
Παγάκια μέχρι τα 3/4 του ποτηριού

Εκτέλεση

Βάζεις σε ένα μπολ τον καφέ με τη ζάχαρη και το ζεστό νερό
Χτυπάς καλά με αυγοδάρτη (ή ακόμα και μιξεράκι) μέχρι να έχεις μια πλούσια κρέμα
Βάζεις τον πάγο στο ποτήρι
Προσθέτεις το γάλα από πάνω
Και τέλος, προσθέτεις την κρέμα καφέ