Φτιάξε μόνη σου υγιεινή μαγιονέζα χωρίς αυγά και με ελάχιστες θερμίδες

Φτιάξε μόνη σου υγιεινή μαγιονέζα χωρίς αυγά και με ελάχιστες θερμίδες

Θα τη λατρέψεις

Η μαγιονέζα είναι μία συνοδευτική σάλτσα που συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε σε αρκετά φαγητά μας. Συνοδεύει τέλεια το ψάρι, ενώ και σε αυτοσχέδια σάντουιτς με αραβικές πίτες και γαλοπούλα είναι επίσης υπέροχη. Η μαγιονέζα όμως από μόνη της έχει πολλές θερμίδες (δυόμιση κουταλιές της σούπας έχουν 260 θερμίδες) οπότε σκεφτήκαμε πως θα ήταν ιδανικό αν μπορούσαμε να φτιάξουμε τη δική μας μαγιονέζα.

Σίγουρα μπορούμε όμως τα υλικά περιέχουν και αυγά κι εμείς θέλαμε κάτι πιο ελαφρύ. Μπορείς άραγε να φτιάξεις «μαγιονέζα» χωρίς αυγά; Φυσικά και μπορείς και ιδού το μυστικό υλικό που θα χρησιμοποιήσεις για να την πετύχεις. Υπάρχουν μόνο 3 κύρια συστατικά και τα υπόλοιπα είναι μόνο καρυκεύματα που μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με το γούστο σου.

Λάδι
Γάλα
Μηλόξυδο
Μουστάρδα Ντιζόν
Αλάτι
Κουρκουμάς


https://www.instagram.com/p/CAtPMOAB7Ok

Τα τρία πρώτα είναι τα βασικά συστατικά και τα υπόλοιπα τα προσθέτεις κατά βούληση. Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις γάλα μπορείς να την φτιάξεις και με γιαούρτι. Και αν θέλεις απλά να φτιάξεις λίγη ποσότητα ίσα για την αραβική σου ιδού τα υλικά που θα χρειαστείς:

2 κ.σ γιαούρτι
1 κ.γ μουστάρδα ντιζόν
1 κ.γ χυμό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Ανακατεύεις όλα σου τα υλικά και έχεις την πιο νόστιμη homemade «μαγιονέζα» έτοιμη σε χρόνο dt. To καλύτερο; Δυόμιση κουταλιές της σούπας από αυτή τη μαγιονέζα έχει μόνο 30 θερμίδες.