Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι τόσο υγιεινοί; Αναζητούμε ειλικρινείς απαντήσεις!

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι τόσο υγιεινοί; Αναζητούμε ειλικρινείς απαντήσεις!

Όπως όλες οι σύγχρονες γυναίκες, προσπαθώ να προσέχω τη διατροφή μου. Το να αισθάνομαι καλά με το σώμα μου, σημαίνει να αισθάνομαι και να είμαι υγιής, επομένως να τρέφομαι σωστά, να παίρνω από τη διατροφή μου όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός μου για να λειτουργήσει σωστά. Οι γενικές κατευθύνσεις μιας ισορροπημένης διατροφής δεν με δυσκόλευαν ποτέ. Η μεγαλύτερή μου δυσκολία ήταν πάντα να βρω ένα θρεπτικό σνακ, που να ικανοποιεί πλήρως τις… προϋποθέσεις της επιτυχίας: Να με χορταίνει και να μου αρέσει, να είναι υγιεινό και να το βρίσκω εύκολα!

Ξηροί καρποί, το σνακ που με χορταίνει και με… αδυνατίζει!

Φρούτα, τοστ, μπισκότα… Οι δοκιμές μου με οδήγησαν στους ξηρούς καρπούς ως πηγή καλών λιπαρών και άλλων χρήσιμων συστατικών για τον οργανισμό μου. Είναι αλήθεια πως επί χρόνια επικρατούσε η άποψη πως οι ξηροί καρποί παχαίνουν. Το γεγονός οφείλεται πως συνηθιζόταν να κυκλοφορούν στο εμπόριο ξηροί καρποί τηγανισμένοι, αλατισμένοι ή ενταγμένοι σε προϊόντα με μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Η αλήθεια είναι, όμως, πως πρόκειται για μία τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και στοιχεία που βοηθούν στην απώλεια βάρους, με καλύτερη καύση λίπους.

image3

Και πάλι όμως, η κατανάλωση ωμών ξηρών καρπών δεν με ικανοποιούσε. Ήταν οι προτάσεις της Real & Honest, μιας σειράς προϊόντων με βάση τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους, που με οδήγησαν σε πλήρως γευστικές λύσεις.

Φυστικοβούτυρο, ταχίνι και άλειμμα φουντουκιού είναι οι αγαπημένες μου επιλογές, καθώς πρόκειται για προϊόντα φτιαγμένα από καθαρά, αγνά υλικά. Παράλληλα, αποτελούν την καλύτερη πηγή πρωτεϊνών, έχουν υψηλή διατροφική αξία και – φυσικά – είναι πραγματικά απολαυστικότατα! Εκτός από την… προφανή τους εφαρμογή, ως spread, μου δίνουν την ευκαιρία να δημιουργήσω μια σειρά από συνταγές, αλμυρές και γλυκές. Πρωί, μεσημέρι, απόγευμα και βράδυ, για κάθε ώρα της ημέρας, υπάρχει μία πρόταση που ταιριάζει απόλυτα με όσα υλικά έχω στην κουζίνα μου, αλλά και με τις… ορέξεις μου! Το σημαντικότερο από όλα είναι πως η γεύση τους με ικανοποιεί απόλυτα και μπορώ, όποια στιγμή θέλω, να τα καταναλώσω με ευχαρίστηση, εύκολα και γρήγορα.

image4

Υγιεινά, απολαυστικά, χωρίς τύψεις

Tο High Protein Φιστικοβούτυρο είναι ένα θρεπτικό άλειμμα αποφλοιωμένων και καβουρδισμένων φιστικιών, εμπλουτισμένο με πρωτεΐνες ορού γάλακτος και φυτικές ίνες, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και χωρίς φοινικέλαιο. Tο High Protein Ταχίνι – Σησαμοβούτυρο δημιουργείται από αποφλοιωμένους και καβουρδισμένους σπόρους Σησαμιού, που επίσης εμπλουτίζονται με πρωτεΐνες ορού γάλακτος και φυτικές ίνες, ενώ το άλειμμα Φουντουκιού με Πρωτεΐνη και Κακάο όχι μόνο δεν έχει προσθήκη ζάχαρης, αλλά γλυκαντικά από το φυτό Στέβια, είναι χωρίς φοινικέλαιο και αντί αυτών έχει αντιοξειδωτικά έλαια από σησαμέλαιο και έλαιο ρυζιού, φυτικές ίνες και φυσικά extra πρωτεϊνη.

image5

Σε όλα τα προϊόντα Real & Honest, αυτό που κάνει τη διαφορά, είναι πως οι καρποί χρησιμοποιούνται είτε αποφλοιωμένοι είτε με ολόκληρη τη φλούδα για τη διατροφική τους βελτιστοποίηση, ενώ διατηρούν πλήρως όλες τους τις ευεργετικές ιδιότητες. Εξάλλου, όλα τα υπόλοιπα συστατικά τους είναι φυσικά και στην πιο αγνή τους μορφή. Έτσι, προκύπτουν προϊόντα που κάνουν καλό στον οργανισμό, με υψηλή διατροφική αξία. Όλα είναι πηγές καλής ποιότητας πρωτεΐνης και φυτικών ινών, περιέχουν καλά λιπαρά και καλούς υδατάνθρακες και αποτελούν μια φυσική πηγή ζωτικών ιχνοστοιχείων-βιταμινών, μετάλλων, αντιοξειδωτικών ουσιών και άλλων βιοενεργών συστατικών. Με απλά λόγια, κάθε τους κουταλιά είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά!

image6

Αντιοξειδωτικά για καλή λειτουργία του οργανισμού, ομορφιά και αποτοξίνωση

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα προϊόντα Real & Honest έχουν και πλούσια αντιοξειδωτική δράση, προστατεύουν δηλαδή από την οξείδωση, την καταστροφή των κυττάρων.

- Το φιστίκι είναι πολύ πλούσιο σε ρεσβερατρόλη και άλλες αντιοξειδωτικές ενώσεις.

- Το σησάμι περιέχει σε αφθονία αντιοξειδωτικές ενώσεις όπως οι λιγνάνες.

- Το φουντούκι είναι καρπός με πολύτιμο μίγμα αντιοξειδωτικών με συνεργιστική δράση (σελήνιο, σκουαλένιο, β-σιτοστερόλη).

- Το κακάο διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, που είναι αντιοξειδωτικά με σημαντική προστατευτική δράση έναντι των ελευθέρων ριζών.

Τα αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν τα κύτταρα από την καταστροφή τους, συμβάλλουν καθοριστικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, καθυστερούν διαδικασίες όπως η γήρανση, ενώ εμποδίζουν επίσης την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων. Τα φυσικά αντιοξειδωτικά, που περιέχουν οι ξηροί καρποί, είναι ένα πραγματικό «όπλο» για τον οργανισμό μας – εάν μπορώ να τα λάβω τρώγοντας το αγαπημένο μου σνακ, τι άλλο μπορώ να ζητήσω;

image7

Πρώτη επιλογή, για πρωινό, ένα πλούσιο smoothie με High Protein Φιστικοβούτυρο, γιαούρτι και φρούτα. Ένα παξιμάδι ολικής με άλειμμα φουντουκιού με πρωτεΐνη και κακάο συνθέτουν ένα νοστιμότατο και υγιεινό σνακ. Για το ελαφρύ μου βραδινό, προτιμώ μπρουσκέτες με λαχανικά, βότανα, γραβιέρα και High Protein ταχίνι. Με τρεις εύκολες και έξυπνες επιλογές, η διατροφή όλης της ημέρας μου μόλις έγινε όσο πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και απολαυστική γίνεται! Διότι, τώρα, μπορώ να απολαμβάνω λαχταριστές γεύσεις, σε σνακ από το πρωί ως το βράδυ, υγιεινά και χωρίς τύψεις!