Πάβλοβα

Πάβλοβα

Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά, το οποίο μπορεί να μην είναι τίποτα περισσότερο από μαρέγκα με φράουλες, παραμένει όμως η πιο γλυκιά και ανάλαφρη λιχουδιά-υπερπαραγωγή που μπορείτε να φτιάξετε. Όσο χορταίνει το μάτι άλλο τόσο γεμίζει και το στομάχι (αν όχι όλη σας την ύπαρξη).

Υλικά

Για τη μαρέγκα:
4 ασπράδια
120γρ. ζάχαρη
120γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
Για τη γέμιση:
250γρ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα λεμονιού
Για τη σος:
400γρ. φράουλες
40γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
1.Για να φτιάξετε τις μαρέγκες, χτυπάτε τα ασπράδια με τη κρυσταλλική ζάχαρη και όταν σφίξει η μαρέγκα ρίχνετε σιγά σιγά την άχνη και ανακατεύετε απαλά.
2.Με ένα κουτάλι σούπας φτιάχνετε πάνω σε λαδόκολλα κυκλικά σχήματα διαμέτρου 10εκ. και πάχους 4εκ., περίπου.
3.Αφαιρείτε από το κέντρο του κύκλου μερικές κουταλιές και τις τοποθετείτε περιφερειακά του ώστε να σχηματιστεί μια φωλιά.
4.Ψήνετε στους 100 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 60 με 90 λεπτά.
5.Φτιάχνετε τη γέμιση χτυπώντας τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας με κουτάλι.
6.Φτιάχνετε τη σος πολτοποιώντας στο multi τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη.
7.Συνθέτετε το γλυκό, τοποθετώντας στο κέντρο της κάθε ψημένης μαρέγκας σαντιγί, στολίζετε με φράουλες κομμένες στη μέση και περιχύνετε με τη σος.