Βρήκαμε πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Βρισκόμαστε σε περίοδο νηστείας ωστόσο όλες θέλουμε ένα νόστιμο γλύκισμα το οποίο θα απολαμβάνουμε μαζί με τον καφέ μας. Η σοκολάτα είναι αναμφίβολα το πιο αγαπημένο υλικό μικρών και μεγάλων σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν στην αγορά σοκολάτες χωρίς γάλα, νηστίσιμες και κατάλληλες για vegan. Εμείς σήμερα βρήκαμε την πιο εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για να φτιάξεις στο σπίτι κέικ σοκολάτας που θα αφήσει εποχή.

Δες επίσης: O πιο ωραίος τρόπος για να φας το γιαούρτι με κινόα (photo)

Για το κέικ θα χρειαστείς: λίγο ηλιέλαιο
1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο (περίπου 150 γραμμάρια)
300 γραμμάρια ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
350 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη
50 γραμμάρια καλής ποιότητας σκόνη κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder χωρίς γλουτένη
400ml γάλα σόγιας
150ml φυτικό έλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το frosting θα χρειαστείς: 85 γραμμάρια λιωμένο αβοκάντο
85 γραμμάρια ηλιέλαιο
200 γραμμάρια vegan σοκολάτα
25 γραμμάρια σκόνη κακάο
125ml γάλα σόγιας
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Πώς θα το κάνεις: Προθέρμανε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Άλειψε μια φόρμα για κέικ με λίγο ηλιέλαιο. Στη συνέχεια άλεσε καλά την ζάχαρη με το αβοκάντο στο μπλέντερ. Πρόσθεσε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το baking powder, το γάλα σόγιας, το φυτικό έλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα και ανακάτεψε καλά. Τοποθέτησε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για 25 λεπτά. Άφησε το κέικ να κρυώσει καλά πριν το αφαιρέσεις από τη φόρμα. Ήρθε η ώρα για το frosting. Άλεσε το αβοκάντο και το ηλιέλαιο σε ένα μπλέντερ. Λιώσε την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρίξε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα και ανακάτεψε καλά. Η επάλειψη του κέικ είναι έτοιμη.

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com

 

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ