Carrot cake Roll: Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο μια μπουκιά

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Carrot cake Roll: Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο μια μπουκιά

To αγαπημένο carrot cake σε ρολό για να κόβεις όσο μεγαλύτερο κομμάτι λαχταράς.

Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι αυτό το νόστιμο ρολό κέικ καρότου που δοκίμασα την περασμένη εβδομάδα. Το έφτιαξε μια φίλη και φυσικά ζήτησα τη συνταγή!

Μπορεί να μην έχω ιδιαίτερη αγάπη στο carrot cake όμως αυτό δεν μπορούσα να σταματήσω να το τρώω. Αυτό που μ΄ενθουσίασε ήταν το σχήμα του καθώς δεν αντίκρυσα ένα κλασικό στρογγυλό κέικ που μοιάζει -τις περισσότερες φορές- με τούρτα.

Αυτό το κέικ καρότου με την λαχταριστή κρέμα τυριού που περιέχει γεύσεις λεμονιού θα σε συναρπάσει. Αλήθεια σου λέω, το λεμόνι ταιριάζει απίστευτα στις γεύσεις του καρότου γι΄αυτό και σε αυτό το γλυκό ο συνδυασμός είναι ιδανικός.

Τι θα χρειαστείς:

Για το κέικ

3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (90g)

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

3 αυγά

2/3 φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 φλιτζάνια τεμαχισμένα καρότα περίπου 2-3 ​​μεσαία καρότα

ζάχαρη για το ρολάρισμα

Για την κρέμα

200 γρ. τυρί κρέμας

3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη (360g)

1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (113g)

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (5ml)

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού (5ml)

Δες πόσο εύκολα μπορείς να το φτιάξεις...


https://www.instagram.com/p/CM0FoO9hlUb/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ένα γλυκάκι το καλοκαιρί δεν πάει ποτέ χαμένο! Ειδικά όταν μιλάμε για γλυκά που δεν σε λιγώνουν, αποτελούν το κατάλληλο επιδόρπιο μετά το γεύμα ή το δείπνο.

Οι θερμές νύχτες στην βεράντα, πάντα θέλουν το γλυκάκι τους. Μπορείς να συνοδεύσεις το carrot cake με μια μπάλα παγωτού. Δε φαντάζεσαι τι μαγεία μπορεί να ξεδιπλωθεί κάτω από τον ουρανίσκο σου!

Αν δεν έχεις δοκιμάσει το Funnel Cake, εδώ σου έχω την απόλυτη συνταγή. Οι πανεύκολες τηγανίτες που πηγαίνουν τη γεύση σε άλλη διάσταση Funnel Cake, εδώ σου έχω την απόλυτη συνταγή. Οι πανεύκολες τηγανίτες που πηγαίνουν τη γεύση σε άλλη διάσταση

Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και τ' αφήνουμε στην άκρη. Σ' ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη και χτυπήστε ελαφρά. Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα στα αυγά και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε τα στερεά στα υγρά και ανακατεύουμε.



Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αναποδογυρίζουμε με μια πετσέτα στην οποία πρώτα έχουμε βάλει ζάχαρη. Απλώνουμε την κρέμα στο κέικ και τυλίγουμε προσεκτικά σαν ρολό. Καλύπτουμε με τυρί κρέμα και εξωτερικά και βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Μόλις ψυχθεί το κέικ, βάζουμε μπόλικη ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε τα διακοσμητικά καρότα μας στην κορυφή...

Αν θέλεις να δεις τα βήματα μπες στη gallery που ακολουθεί...