Το σνακ που θα φτιάξεις σε 15' και θα θέλεις να τρως συνέχεια (video)

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Το σνακ που θα φτιάξεις σε 15' και θα θέλεις να τρως συνέχεια (video)

Δες πώς με τρία υλικά θα φτιάξεις το πιο γευστικό σνακ.

Οι φορές που πεινάς μέσα στη μέρα συνήθως είναι αρκετές και αν αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι σε άδεια και περνάς τον περισσότερο χρόνο σου στην παραλία, τότε σίγουρα το αίσθημα της πείνας θα σου χτυπάει συχνά την πόρτα.

Υπάρχει όμως ένα σνακ εύκολο και γρήγορο, που και θα σου αρέσει και θα σε χορτάσει και μπορείς να το φτιάξεις με μόνο τρία υλικά από την κουζίνα σου.

Έχεις όρεξη για γλυκό; Η Χριστίνα Μπόμπα έφτιαξε το πιο νόστιμο και υγιεινό σνακ

Το σνακ που θα φτιάξεις μέσα σε 15' και θα τρως ξανά και ξανά

Οι μπανάνες έχουν πάντα μια θέση στο ψυγείο σου οπότε δεν θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα για να το φτιάξεις. Θα χρειαστείς επιπλέον 400γρ μπισκότα και τριμμένη καρύδα. Η διαδικασία είναι τόσο απλή που θα μάθεις να τα φτιάχνεις σε χρόνο dt.

Στο multi βάλε τα μπισκότα και πολτοποίησε τα μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια σε ένα βαθύ πιάτο και αφού τις έχεις αφήσει έξω από το ψυγείο για λίγο, λιώσε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Μόλις είναι έτοιμες, ρίξε τις μέσα στο μπολ που έχεις το τριμμένο μπισκότο και ξεκίνα να ανακατεύεις με τα χέρια σου μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

Στη συνέχεια από το μείγμα που δημιούργησες πλάσε μικρές στρογγυλές μπουκίτσες. Βάλε τις στο ψυγείο για περίπου μία ώρα να σταθεροποιηθούν και στη συνέχεια βούτηξέ τις μέσα στην τριμμένη καρύδα.



Τα οφέλη που έχει η μπανάνα στον οργανισμό σου

Η μπανάνα είναι πραγματικά μία από τις καλύτερες υπερτροφές που διατηρούν το σώμα σου σε καλή φυσική κατάσταση.

eiliv sonas aceron k9X5yGle NA unsplash

-Διατηρούν το πεπτικό σου σύστημα υγιές

-Ενδυναμώνει τους μυς: Χάρη στην περιεκτικότητά της σε κάλιο, η κατανάλωση της μπανάνας βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών ενώ παράλληλα προωθεί την ταχύτερη ανάρρωση μετά την προπόνηση.

-Καταπολεμά την κόπωση: Όταν αισθάνεσαι αδύναμη και κουρασμένη μπορείς να το αντιμετωπίσεις καταναλώνοντας μπανάνες.

-Κάνει καλό στην πίεση του αίματος: Η υπερβολική ποσότητα νατρίου και η έλλειψη καλίου στο σώμα είναι ένας από τους λόγους που δεν μπορούμε να ελέγξουμε εύκολα τα επίπεδα της πίεσης του αίματος.

-Οι μπανάνες είναι χορταστικές: Οι μπανάνες, όχι μόνο δεν προκαλούν αύξηση βάρους αλλά αποτελούν εξαιρετικό σύμμαχο στη διατροφή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι από τις πιο χορταστικές τροφές που υπάρχουν χάρη στην περιεκτικότητά τους σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.

Η κατανάλωση της μπανάνας βοηθά στην καταπολέμηση της λιγούρας και αναστέλλει το αίσθημα της πείνας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.