Άκης Πετρετζίκης: Κοτόπουλο μπούτι με μέλι και σόγια

Άκης Πετρετζίκης: Κοτόπουλο μπούτι με μέλι και σόγια

Ένα πιάτο που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σου.

Το κοτόπουλο είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή υλικά στην Ελληνική κουζίνα. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι μαγειρέματος ωστόσο αυτή η συνταγή είναι ειλικρινά πεντανόστιμη και ξεχωριστή.

Τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:

Για το κοτόπουλο
3 σκ. σκόρδο
1/2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
4 κ.σ. μέλι
πιπέρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
4 μπούτια κοτόπουλου

Για το ρύζι
1 σκ. σκόρδο
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
1 λεμόνι, σε φλούδες
1 φύλλο δάφνης
1 κλ. δεντρολίβανο
1 κ.γ. ρίγανη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. νερό
1 κύβο κότας
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Διάβασε περισσότερα για την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com