Όλα τα tips για την πιο ζουμερή και νόστιμη γαλοπούλα

Όλα τα tips για την πιο ζουμερή και νόστιμη γαλοπούλα

Μικρά μυστικά που θα φέρουν την απόλυτη επιτυχία στο πρωταγωνιστικό πιάτο του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Κάθε χρόνο λίγο πριν τα Χριστούγεννα, οι νοικοκυρές φροντίζουν να παραγγείλλουν έγκαιρα τη γαλοπούλα από τον χασάπη, η οποία είναι αναμφίβολα πρωταγωνιστής στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Αν και δν αρέσει σε όλους, αποτελεί ιδανική επιλογή για το μενού των Χριστουγέννων αφού είναι πολύ νόστιμη και υγιεινή. Πολλές είναι εκείνες που φοβούνται το ψήσιμο της γαλοπούλας ή έχει τύχει να μην τους βγει και τόσο τέλεια γευστικά, ωστόσο πίστεψέ με αξίζει να την εντάξεις στο εορταστικό σου τραπέζι.

Σήμερα λοιπόν αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου κάποια μικρά μυστικά για να γίνει η γαλοπούλα σου άκρως ζουμερή και απολαυστική. Στην τέλεια γαλοπούλα όλα παίζουν ρόλο: ο κρεοπώλης που θα επιλέξεις, η προετοιμασία της προηγούμενης μέρας με τη μαρινάδα και φυσικά το σωστό ψήσιμο.



Τips για ζουμερή και νόστιμη γαλοπούλα

https://www.instagram.com/p/CJKltwupB7U/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

1) Mέτρησε προσεκτικά πόσα άτομα θα βρίσκονται στο τραπέζι για να υπολογίσεις σωστά πόσα κιλά θα είναι η γαλοπούλα. Για κάθε ενήλικο υπολόγισε περίπου 300-350 γρ. ψημένη γαλοπούλα.

2) Προτίμησε φρέσκια γαλοπούλα από τον χασάπη της γειτονιάς σου.

3) Αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένη, θα πρέπει να την βγάλεις στην συντήρηση του ψυγείου για να ξεπαγώσει τουλάχιστον 48 ώρες πριν το ψήσιμο.

4) Πλύνε καλά τη γαλοπούλα με άφθονο τρεχούμενο νερό και αφαίρεσε το λαιμό και τα εντόσθια.

5) Ο no1 τρόπος για να έχεις ζουμερό κρέας είναι το μαρινάρισμα. Μαρίναρε τη γαλοπούλα σε άλμη για 24-36 ώρες.

Θα χρειαστείς: Μισό φλιτζάνι αλάτι χοντρό, ¼ φλιτζανιού ζάχαρη, 2 πορτοκάλια κομμένα στη μέση, 1 κουταλιά της σούπας μπαχάρια, ½ κουταλιά γαρύφαλλα, 1-2 φύλλα δάφνης.

6) Για να μη στεγνώσει το κρέας με το ψήσιμο και να είναι ζουμερή η γαλοπούλα, άλειψέ τη με λίγη μαργαρίνη ή ελαιόλαδο πριν τη βάλεις στο φούρνο.

7) Ιδανικά κάνε το μαγείρεμα της γέμισης ξεχωριστά κι όχι μέσα στη γαλοπούλα, αφενός για να αποφύγεις τον κίνδυνο δημιουργίας βακτηριδίων και αφετέρου γιατί η γεμιστή γαλοπούλα χρειάζεται περισσότερο χρόνο ψησίματος.

8) Για να μην στεγνώσει το στήθος ψήσε τη γαλοπούλα σας βάζοντας το στήθος στην κάτω πλευρά του ταψιού.



Πηγή κεντρικής: @sylsoulfood

soupa laxanika4

Η πιο νόστιμη σούπα λαχανικών για τις κρύες ημέρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέννες με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος- Φτιάξε το απόλυτο comfort food

Hot Chocolate Bomb: Η ζεστή σοκολάτα που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά!