Macaroons με γέμιση καρύδας- Όλη η εξωτική γεύση σε μια μπουκιά

Macaroons με γέμιση καρύδας- Όλη η εξωτική γεύση σε μια μπουκιά

Μικρές μπουκίτσες γεμάτες απόλαυση!

Γλυκά, μαστιχωτά αλλά και γεμάτα απόλαυση! Τα macaroons είναι γεμάτα ένταση ακόμη κι αν μιλάμε για μια και μόνο μπουκιά. Σήμερα έχουμε μια συνταγή λίγο αλλαγμένη αλλά γεμάτη εξωτικές εντάσεις. Οι ψημένες και άκρως τραγανές μπουκίτσες, με την χρυσαφένια επιφάνεια, λιώνουν στο στόμα, ειδικά όταν είναι βουτηγμένες μέσα στη σοκολάτα.

Όχι, δε χρειάζεσαι πολύ κόπο και χρόνο για να τα ετοιμάσεις. Μοιάζουν με μπισκότα γεμάτα καρύδα και το κυριότερο; Μπορείς να τ' απολαύσεις όσο και όποτε θέλεις γιατί δεν περιέχουν γλουτένη. Όπως αντιλαμβάνεσαι πρόκειται για ένα γλυκό που μπορούν να δοκιμάσουν όλοι, με ή χωρίς δυσανεξία σε αυτήν.

LEMON PIE

Η συνταγή για την πιο λαχταριστή mini lemon pie που δοκίμασες ποτέ

Είσαι έτοιμη να απολαύσεις αυτά τα νόστιμα αμυγδαλωτά καρύδας! Κάθε μπουκιά είναι απολύτως βουτυράτη και γεμάτη με τη γλύκα της καρύδας. Αλήθεια δεν θα μπορείς να σταματήσεις σε ένα και μόνο macaroon. Έξι υλικά είναι αρκετά για να ξεκινήσεις την παρασκευή. Τα έχεις σίγουρα στο ντουλάπι σου!

Θα χρειαστείς:

1 σακούλα τριμμένη καρύδα 396 γρ.,

⅔ φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα (160 ml)

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 μεγάλα ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου

170 γρ. κομματάκια σοκολάτας

Πώς θα τις ετοιμάσεις:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° κελσίου. Στρώνουμε λαδόκολλα σ΄ένα ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί την καρύδα, το ζαχαρούχο, τη βανίλια και το αλάτι. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές, περίπου 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ασπράδια στο μείγμα της καρύδας. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παγωτού βάζουμε λίγη από τη ζύμη στα στρωμένα φύλλα ψησίματος, σε απόσταση περίπου 3 εκατοστών μεταξύ τους. Ψήνουμε, 1 φύλλο τη φορά, για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι επάνω και οι κάτω άκρες. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Λιώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Βουτάμε τον πάτο των ζεστών μπισκότων στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε ξανά στα στρωμένα φύλλα ψησίματος, αφήνοντάς τα να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή επιτυχία

Images: preppykitchen.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λατρεύεις τα macarons; Έτσι θα φτιάξεις πανεύκολα την πιο τέλεια γέμιση

Macarons: Αυτή είναι η συνταγή του τελικού του Masterchef 4