Η Ελληνική πατατοσαλάτα θα γίνει το αγαπημένο καλοκαιρινό σου γεύμα

Η Ελληνική πατατοσαλάτα θα γίνει το αγαπημένο καλοκαιρινό σου γεύμα

Η απόλυτη συνταγή για την πιο νόστιμη και υγιεινή σαλάτα της σεζόν.

Το καλοκαίρι οι περισσότερες από εμάς επιλέγουν πιο ελαφριά γεύματα για το μεσημεριανό ή το βραδινό τους. Η ζέστη, ο ήλιος και η υψηλές θερμοκρασίες κάνουν «απαγορευτικά» τα βαριά πιάτα και φέρνουν τις σαλάτες στην κορυφή της λίστας προτιμήσεων.

Αν υπάρχει μια και μόνο σαλάτα την οποία έχουμε ταυτίσει με το Ελληνικό, μαμαδίστικο φαγητό αυτή δεν είναι άλλη από την πατατοσαλάτα. Νόστιμη, θρεπτική και χορταστική, μας κρατά πλήρεις για ώρες και απογειώνει τον ουρανίσκο μας. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου την απόλυτη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις στο σπίτι για να ενθουσιάσεις τους πάντες.

Το jelly cake με κεράσια θα κάνει πιο γλυκιά κάθε ημέρα σου

Η απόλυτη συνταγή για πατατοσαλάτα

Υλικά: 3 πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους των 2 εκ.
αλάτι
2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
πιπέρι
6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1/4 ματσάκι φύλλα βασιλικού, φρέσκα, κομμένα

Εκτέλεση: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μέσα τις πατάτες και νερό να τις καλύπτει μέχρι και 2 εκατοστά παραπάνω. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. αλάτι και μόλις πάρουν βράση μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας 1-2 φορές μέχρι οι πατάτες μας να μαλακώσουν για περίπου 8 λεπτά.

Τις σουρώνουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ξίδι και με μία μαρίζ, ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε τις πατάτες για 20 λεπτά να φτάσουν να είναι απλά ζεστές. Xτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Στο μεταξύ σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το σέλερι, τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το μείγμα με το σκόρδο, το πιπέρι και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει. Πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε τα ντοματίνια και τον βασιλικό από πάνω.

Στο video που ακολουθεί μπορείς να δεις μερικές ακόμη παραλλαγές που αξίζει να δοκιμάσεις.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com