Καντονέζικο μοσχάρι κατσαρόλας

Καντονέζικο μοσχάρι κατσαρόλας

Και εμείς αγαπάμε το κοκκινιστό και το λεμονάτο μοσχάρι πολύ, αλλά έχουμε βαρεθεί να το τρώμε. Οπότε είπαμε να δοκιμάσουμε μία νέα συνταγή που είναι λίγο διαφορετική και πολύ ασιατική και γευστική σε βαθμό υπερθετικό.

Υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
1/2 κούπα νερό
6 μικρά καρότα
1 κουταλιά της σούπας σόγια σος
1 κουταλιά της σούπας σος μυδιών
1/2 κουταλιά του γλυκού σουσαμέλαιο
1 κουταλιά κρασί
Λίγο λευκό πιπέρι

Εκτέλεση.
1. Ρίξτε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα αφού τα ψιλοκόψετε.
2. Προσθέστε το μοσχάρι και τα καρότα και σοτάρετε για ελάχιστα λεπτά.
3. Ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε.
4. Κλείστε την κατσαρόλα και αφήστε σε χαμηλή φωτιά να βράσει. Για να μαλακώσει αρκετά το κρέας θέλει περίπου δύο ώρες, οπότε πρέπει να κάνετε υπομονή.
5. Όταν το μοσχάρι μαλακώσει, βγάλτε το από τη φωτιά και σερβίρετε με ρύζι ατμού.