Crinkle cake: H συνταγή για γλυκό ταψιού με ένα φύλλο κρούστας που έγινε viral στο TikTok

Crinkle cake: H συνταγή για γλυκό ταψιού με ένα φύλλο κρούστας που έγινε viral στο TikTok

Αν αγαπάς το φύλλο κρούστας αξίζει να το δοκιμάσεις.

To TikTok είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες παγκοσμίως και μετρά εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εφαρμογή περιέχει αμέτρητα videos με εύκολες και πρωτότυπες συνταγές που όλες θα θέλαμε να δοκιμάσουμε για να αναδείξουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες.

Μια συνταγή έχει γίνει viral τις τελευταίες εβδομάδες και έχει αγαπηθεί όσο τίποτε άλλο από τους TikTokers. O λόγος για το crinkle cake, ένα γλυκό ταψιού που παραπέμπει λίγο σε μπακλαβά.

Το συγεκριμένο γλυκό δημούργησε πρώτη η @ramenasaidwow και μοιράστηκε αργότερα τη συνταγή με τους ακόλουθούς της. Είναι αρκετά εύκολη και μπορείς να τη φτιάξεις με οικονομικά υλικά που θα βρεις στο σούπερ μάρκετ.

H απόλυτη συνταγή για crinkle cake

Υλικά: 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
2 πλάκες βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι γάλα
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα τριαντάφυλλου
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
2 αυγά

Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
½ κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα τριαντάφυλλου

Γαρνιτούρα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
1 κουταλιά της σούπας ροδοπέταλα

Εκτέλεση: Ξεπάγωσε το φύλλο κρούστας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πάρε 2 στρώσεις φύλλου μαζί κάθε φορά κρατώντας τα φύλλα μαζί στην κορυφή και άφησέ τα να κρέμονται από τα δάχτυλά σου. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου, τσαλάκωσε τα φύλλα διπλώνοντας απαλά εμπρός και πίσω σε στυλ ακορντεόν.

Στρώσε τη διπλωμένη ζύμη σε ένα ορθογώνιο ταψί χωρίς λαδόκολλα ξεκινώντας από την πιο κοντή πλευρά και συνέχισε να γεμίζεις τα διπλωμένα φύλλα σε όλο το μήκος του ταψιού. Ψήσε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Λιώσε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα.

Βγάλε το τηγάνι και περίχυσε ομοιόμορφα τη ζύμη με λιωμένο βούτυρο. Τοποθέτησε το γλυκό ξανά στο φούρνο και ψήσε για άλλα 10 λεπτά. Ανακάτεψε το γάλα, τη ζάχαρη, το κάρδαμο, το άρωμα τριαντάφυλλου και τα αυγά με ένα σύρμα για να φτιάξεις την κρέμα. Βγάλε το ταψί από το φούρνο και ρίξε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω από τη ζύμη. Ξαναβάλε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το γλυκό.

Ανακάτεψε το νερό, τη ζάχαρη και το άρωμα τριαντάφυλλου σε μια κατσαρόλα. Άφησέ το να πάρει μια ήπια βράση και σιγόβρασε για 8 έως 10 λεπτά. Περίχυσε το κέικ αφού το βγάλεις από τον φούρνο. Καλή απόλαυση!

Στο video που ακολουθεί θα δεις βήμα-βήμα την εκτέλεση.

Πηγή κεντρικής: amuses_bouche