Τα λαζάνια χωρίς κιμά που θα λατρέψεις ακόμη κι αν δεν είσαι vegetarian

Τα λαζάνια χωρίς κιμά που θα λατρέψεις ακόμη κι αν δεν είσαι vegetarian

Αν είσαι λάτρης της μελιτζάνας και των μανιταριών, αξίζει να τη δοκιμάσεις.

Τα ζυμαρικά είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες ομάδες τροφίμων, που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Τα λαζάνια έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν αφού έχουν υπέροχη γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους και αποτελούν ένα υγιεινό comfort food για όλη την οικογένεια.

Η κλασική συνταγή φτιάχνεται με κιμά και μπεσαμέλ, υπάρχουν ωστόσο εκατοντάδες νόστιμες παραλλαγές, που καλύπτουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου την συνταγή για vegetarian λαζάνια με μελιτζάνα και μανιτάρια, η οποία θα αντικαταστήσει επάξια το αγαπημένο σου πιάτο.

H απόλυτη συνταγή για λαζάνια

Yλικά: 2 μεγάλες μελιτζάνες (κομμένες σε φέτες), 1 κιλό μανιτάρια champignon
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
1 κλ. δεντρολίβανο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κύβους μανιταριών
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. κρασί κόκκινο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. θυμάρι
330 γρ. λαζάνια
300 γρ. mix τυριών, τριμμένα
300 γρ. φέτα
250 γρ. γάλα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι

https://www.instagram.com/p/B69ciOOooUc

Η πιο νόστιμη μηλόπιτα φτιάχνεται μόνο με 6 υλικά

Εκτέλεση: Προθέρμανε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Τοποθέτησε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και πρόσθεσε το ελαιόλαδο. Κόψε τα μανιτάρια σε τέσσερα κομμάτια και ρίξτα στο τηγάνι. Κόψε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια, και ρίξε κι αυτά στο τηγάνι.

Ψιλόκοψε το σκόρδο και σώταρέ το για 3-4 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος από τα μανιτάρια. Ρίξε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, κύμινο, το μπούκοβο, την κανέλα, τη ζάχαρη, τους κύβους, τον πελτέ, τις μελιτζάνες και ανακάτεψε. Σβήσε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί πρόσθεσε τη ντομάτα κονκασέ και ανακάτεψε για 2-3 λεπτά. Αφαίρεσε από τη φωτιά. Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώσε 6 λαζάνια. Άπλωσε τη μισή γέμιση, το 1/3 από το mix των τυριών και το 1/3 από τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια.

Κάλυψε με άλλη μια στρώση από λαζάνια και επανέλαβε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά. Πασπάλισε με την τελευταία δόση των τριμμένων τυριών και τη φέτα. Σε ένα μπολ ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και περίχυσε με αυτό τα λαζάνια. Κάλυψε με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Καλή απόλαυση!

Στο video που ακολουθεί μπορείς να δεις καλύτερα την εκτέλεση της συνταγής.

Πηγή κεντρικής: hryul