Ο θάνατος της Julie Powell έφερε στο μυαλό μας όλες τις συνταγές από την ταινία Julie & Julia

Ο θάνατος της Julie Powell έφερε στο μυαλό μας όλες τις συνταγές από την ταινία Julie & Julia

Μια γυναίκα που έγινε είδωλο για κάθε κορίτσι εκεί έξω που θέλει να αλλάξει κάτι στη ζωή και στην κουζίνα του, μια κοπέλα που ενέπνευσε το σενάριο μιας επιτυχημένης ταινίας του Hollywod, μια συνταγή που έγινε viral για το πώς το απλό φαγητό όπως μια μπρουσκέτα μπορεί να είναι πενανόστιμο. 

H Julie Powell, η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής που ενέπνευσε την ταινία Julie & Julia του 2009 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή μέσα στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη.

Όπως ανακοίνωσε ο σύζυγός της Julie, η 49χρονη έφυγε από ανακοπή καρδιάς στις 26 Οκτωβρίου μέσα στο σπίτι της. Η Julie, ήταν εκείνη που ενέπνευσε τους παραγωγής για την ταινία Julie και Julie με πρωταγωνίστρια την Meryl Streep και ο σύζυγός της Eric Powell ήταν εκείνος που έπρεπε να επιβεβαιώσει τα δυσάρεστα νέα. Η εταιρία Brown and Co, η οποία βοήθησε την Powell να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο ανέφερε με δήλωση στο NBC News:

«Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλους όσους γνώρισαν και αγάπησαν την Τζούλι, είτε προσωπικά είτε μέσω των βαθιών δεσμών που δημιούργησε με τους αναγνώστες της. Ήταν μια λαμπρή συγγραφέας και ένα τολμηρό άτομο και δεν θα ξεχαστεί».

Η Julie ήταν blogger και ο τρόπος με τον οποίο δημιουργούσε συνταγές της γαλλικής κουζίνας (το περίφημο Julie & Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen) σε ένα μικρό διαμέρισμα, έγινε σύντομα δημοφιλής. Παρότι δεν είχε γνώσεις επαγγελματία σεφ, τα βιβλία της Powell έγιναν best sellers και οι συνταγές από την ταινία του 2009, έγιναν viral.

Μια από τις συνταγές αυτές, εκείνη για την μπρουσκέτα, έχει μείνει στην ιστορία!

Από το νυφικό έως τα σανδάλια η Κατερίνα Παπουτσάκη λέει πως στον γάμο της τίποτα δεν ήταν κανονικό

Υλικά:

Μισή μπαγκέτα, κομμένη σε φετούλες των 0.6 εκατοστών

1 σκελίδα σκόρδου

2 κούπες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, ειδικά τα ντοματίνια είναι ιδανικά.

1 κουταλιά της σούπας

1 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό

¼ της κουταλιάς ξίδι βαλσάμικο

1 κουταλιά παρμεζάνα

¼ της κούπας παρθένο ελαιόλαδο

Μια πρέζα αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μπολ ανακατεύεις τις ντομάτες, τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το ξίδι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.

Βάζεις σε αντικολλητικό τηγάνι, το ελαιόλαδο, και ψήνεις το ψωμί και από τις δύο μεριές για 3 με 4 λεπτά.