Παγωτό με μπισκότο για λιχούδες τεμπέλες

Παγωτό με μπισκότο για λιχούδες τεμπέλες

Μπορεί να έχουμε φτάσει στα μέσα του Σεπτεμβρίου, η αγάπη και η λαχτάρα για το παγωτό όμως δεν γνωρίζει μήνες και εποχές. Ειδικά αν πρόκειται για σπιτικό παγωτό με μπισκότο που μπορεί να γίνει γρήγορα και εύκολα και από την μεγαλύτερη τεμπέλα της κουζίνας. Δοκιμάστε το και ο χειμώνας θα περάσει χωρίς να το καταλάβετε.

Υλικά
1 ½ κουτί μπισκότα πτι-μπερ
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 φακελάκι Garni ζαχαροπλαστικής
ξύσμα από κουβερτούρα

Εκτέλεση
1.Βάζετε όλα τα γάλατα και το garni στο μίξερ και τα χτυπάτε καλά μέχρι να σφίξουν όλα μαζί και να πάρουν τη μορφή της σαντιγί.
2.Προσθέτετε τα ξύσματα της κουβερτούρας, όσα θέλετε, και ανακατεύετε καλά ώστε να πάνε σε όλο το μείγμα.
3.Σε ένα πλαστικό πυρέξ στρώνετε 20 μπισκότα στον πάτο και έπειτα ρίχνετε προσεχτικά τη κρέμα.
4.Ισιώνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και στρώνετε από πάνω άλλα 20 μπισκότα. Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο μπισκότο ή τριμμένη κουβερτούρα.
5.Κλείνετε καλά το μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
6.Πριν παγώσει τελείως το βγάζετε και το χαράζετε μέχρι κάτω στα χωρίσματα των μπισκότων.
7.Όταν είναι έτοιμο, σερβίρεται στο χέρι σαν παγωτό σάντουιτς ή σε πιάτο με κουτάλι.