Σερβίρετε εύκολη σούπα από μπιζέλια
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Μην σας τρομάζει η σούπα αυτή είναι πολύ γευστική και μπορεί να συνοδεύσει τέλεια τα παντζάρια που σας είπαμε να φτιάξετε σε προηγούμενη συνταγή.
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές του γλυκού λιωμένο σκόρδο
1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο
2 κούπες ζωμό λαχανικών
3 κούπας καταψυγμένα ή φρέσκα μπιζέλια
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε στο τηγάνι 2,5 κουταλιές ελαιόλαδο. Όταν κάψει ρίξτε μία κουταλιά σκόρδο και μία πιπέρι καγιέν.
2. Αφήστε τα για δύο λεπτά και μετά απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά.
3. Ρίξτε σε ένα άλλο τηγάνι 1/2 κουταλιά λάδι και μόλις κάψει τσιγαρίστε τα κρεμμύδια για τρία με τέσσερα λεπτά. Προσθέστε την άλλη κουταλιά σκόρδο και αφήστε τα στη φωτιά για άλλο ένα λεπτό.
4. Ρίξτε το ζωμό των λαχανικών και αφήστε μέχρι να βράσει.
5. Ρίξτε τα μπιζέλια και αφήστε να βράσουν για πέντε λεπτά.
6. Βγάλτε από τη φωτιά και μόλις κρυώσουν λίγο ρίξτε τα στο μπλέντερ.
7. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε τη σούπα σε μερίδες.
8. Πάνω από κάθε μερίδα ρίξτε λίγο λεμόνι και λίγο από τη σος που έχετε φτιάξει στο άλλο τηγάνι.