Αν δεν θες γαλοπούλα ή χοιρινό τις γιορτές, φτιάξε λαχταριστό ρολό κιμά

Αν δεν θες γαλοπούλα ή χοιρινό τις γιορτές, φτιάξε λαχταριστό ρολό κιμά

Η συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις φέτος για να ενθουσιάσεις τους καλεσμένους σου.

Λιγότερο από 10 ημέρες έμειναν μέχρι το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και οι περισσότερες νοικοκυρές έχουν ξεκινήσει να σκέφτονται τα πιάτα που θα μαγειρέψουν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα τις γιορτινές ημέρες.

Μπορεί η γεμιστή γαλοπούλα να παραμένει και φέτος η δημοφιλέστερη επιλογή ωστόσο πολλοί άνθρωποι την αποφεύγουν αφού η γεύση της δεν είναι κοντά στις γευστικές τους προτιμήσεις.

Μια συνταγή έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους χρήστες του διαδίκτυου και δεν είναι άλλη από το ρολό κιμά. Το no1 πλεονέκτημά της είναι πως μπορείς να την φτιάξεις με οποιοδήποτε είδος κιμά επιθυμείς (χοιρινό, μοσχαρίσιο, κοτόπουλο κ.ά) και να ποοσθέσεις τα υλικά της αρεσκείας σου. Αξίζει να την δοκιμάσεις για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου και να δοκιμάσεις νέες γεύσεις.

https://www.instagram.com/p/CiGITWkrYwt

Συνταγή για απολαυστικό ρολό κιμά

Υλικά: 1 kg κιμάς γαλοπούλας

1/2 κούπας κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 ψιλοκομμένο σέλινο

1/2 κούπα καρότα ψιλοκομμένα

1/2 κούπα πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κουταλάκια αλάτι

1 κουταλάκι πιπέρι

1 αυγό χτυπημένο

1 κούπα ντομάτες σε κύβους

3/4 κούπας ψίχουλα ψωμιού

8 φέτες μπέικον

Για τη σως: 1/2 κουταλάκι κέτσαπ
1 κ.σ σιρόπι αγαύης
1 κουταλάκι σάλτσα Worcestershire

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε 1 με 2 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Βάζουμε σε μπολ τον κιμά γαλοπούλας και όλα τα υλικά για το ρολό καθώς και τα 2/3 από την σάλτσα ντομάτας. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε λίγο νερό και το αυγό στο ζύμωμα. Τοποθετούμε το μείγμα στην φόρμα και από πάνω βάζουμε τις φέτες του μπέικον. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 40 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 με 10 λεπτά κι έπειτα κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

https://www.instagram.com/p/CmM6AbuuXbP

Πηγή κεντρικής: pexels.com