Pre-dinner Christmas mocktails: Πώς θα αναζωογονήσεις τους καλεσμένους σου πριν το γιορτινό δείπνο

Pre-dinner Christmas mocktails: Πώς θα αναζωογονήσεις τους καλεσμένους σου πριν το γιορτινό δείπνο

Αν υπάρχει κάτι που θαυμάζουν οι φίλοι σου σε εσένα, αυτό είναι το πόσο καλή οικοδέσποινα είσαι, κάτι το οποίο αποδεικνύεις κάθε Χριστούγεννα, μετατρέποντας το σπίτι σου σε σημείο συνάντησης για όλη την παρέα.

Τα σπιτικά, γιορτινά σουαρέ που διοργανώνεις κάθε χρόνο, έχουν γραφτεί στην ιστορία, όχι μόνο για τον «πλούσιο», ευρηματικό μπουφέ τους, αλλά επειδή κανένας δεν ξέρει να περιποιείται τους καλεσμένους του, όπως εσύ τους φίλους και την οικογένειά σου.

Πόσο σίγουρη είσαι όμως, πως ένα gourmet γεύμα, μία jazz playlist, μία celebrational ατμόσφαιρα με κεριά και λαμπάκια ή ένα σοκολατένιο επιδόρπιο, αρκούν για να προσφέρουν στους καλεσμένους σου μία αυθεντική γιορτινή φιλοξενία; Κι όμως, δεν αρκούν, διότι αυτή η εμπειρία ξεκινά πριν βρεθείτε όλοι μαζί γύρω από το στολισμένο τραπέζι, δηλαδή τη στιγμή που οι καλεσμένοι περνάνε το κατώφλι σου και εσύ, ντυμένη με τα καλά σου, τους υποδέχεσαι με ένα ζεστό χαμόγελο και μία αγκαλιά.

Πώς θα σου φαινόταν, λοιπόν, να συνόδευες το χαμόγελο και την αγκαλιά σου, με ένα pre-dinner mocktail, το οποίο θα αναζωογονούσε τους καλεσμένους σου, ενώ με τη γεύση του θα τους άνοιγε την... καρδιά και την όρεξη, για το γαστρονομικό «ταξίδι» που θα ακολουθήσει; Αν η ιδέα και μόνο σε ενθουσιάζει, τότε εξόπλισε το ψυγείο σου με το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, το μοναδικό στον κόσμο χωρίς νιτρικά, διότι παρακάτω σου συστήνουμε τις εύκολες συνταγές για homemade mocktails, με αυθεντική γεύση από τα Καρπάθια όρη!

Σπιτικό Lavender Lemonade για τα παρεΐστικα, χριστουγεννιάτικα τραπέζια

Είναι νωρίς το μεσημέρι και όπου να ‘ναι, θα αρχίσουν να καταφθάνουν οι πρώτοι καλεσμένοι για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι που ετοίμασες; Να είσαι σίγουρη πως τέτοιες γιορτινές μέρες, θα συνάντησαν αρκετή κίνηση και πολλές καθυστερήσεις στα μέσα μεταφοράς, μέχρι να καταφέρουν να φτάσουν στο σπίτι σου, οπότε μόλις έρθουν, δοκίμασε να τους προσφέρεις ένα σπιτικό Lavender Lemonade mocktail, το οποίο χάρη στη λεβάντα, τη μέντα και τις φυσαλίδες του Φυσικώς Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού AQUA CARPATICA, θα τους φτιάξει αμέσως τη διάθεση. Τι θα χρειαστείς για να το ετοιμάσεις;

  • Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA CARPATICA
  • 80ml φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 20ml σιρόπι λεβάντας
  • Φύλλα μέντας
  • Φέτες λεμονιού
  • Αποξηραμένη λεβάντα

Για να παρασκευάσεις το homemade Lavender Lemonade, θα βάλεις σε ένα σέικερ τον φρέσκο χυμό λεμονιού με το σιρόπι λεβάντας και θα ανακινήσεις καλά τα υλικά σου. Θα ρίξεις το μείγμα σε ένα ψηλό ποτήρι, θα βάλεις πάγο και θα προσθέσεις Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, μέχρι να γεμίσει το ποτήρι. Έπειτα, θα γαρνίρεις το mocktail με λίγη αποξηραμένη λεβάντα και μία φέτα λεμόνι. Το συγκεκριμένο mocktail μπορεί να αναδείξει τις αλμυρές συνταγές σου, όπως μία τάρτα λαχανικών, ενώ αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό για τα γλυκά γιορτινά εδέσματα, όπως οι δίπλες και τα μελομακάρονα.

Purple Rain mocktail για τις γαστρονομικές βραδιές με finger food επιλογές

Αν σκοπεύεις να διοργανώσεις κάποιο μικρό, σπιτικό πάρτι μέσα στις γιορτές, το οποίο θα περιλαμβάνει πρωτότυπες finger food επιλογές, ποτό και καλή μουσική, τότε το mocktail Purple Rain είναι το κατάλληλο pre-drink για να καλωσορίσεις τους καλεσμένους σου και να τους βάλεις σε party mood. Το συγκεκριμένο mocktail έχει ως βάση του το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, το οποίο περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, ενώ αναβλύζει από δύο πηγές στα τελευταία άγρια δάση της Ευρώπης, στην περιοχή της ορεινής Ρουμανίας. Για να ετοιμάσεις το Purple Rain, θα χρειαστείς στην κουζίνα σου τα εξής υλικά:

  • Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA CARPATICA
  • 20ml πουρέ βατόμουρων
  • 20ml φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 10ml σιρόπι ζάχαρης
  • Φέτες λεμονιού
  • Mix από είδη μούρων

Για να πραγματοποιήσεις τη συνταγή του Purple Rain, θα προετοιμάσεις τον πουρέ, πολτοποιώντας τα βατόμουρα με τη βοήθεια ενός μπλέντερ. Στη συνέχεια, θα στύψεις το λεμόνι και θα προσθέσεις τον χυμό του, μαζί με το σιρόπι ζάχαρης και τον πουρέ, σε ένα σέικερ. Θα ανακινήσεις καλά τα υλικά και έπειτα, θα ρίξεις το μείγμα σε ένα ψηλό ποτήρι. Τέλος, θα προσθέσεις τον πάγο και θα συμπληρώσεις με Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, μέχρι το μείγμα να φτάσει στο χείλος του ποτηριού. Θα γαρνίρεις το cocktail με μία φέτα από λεμόνι και δύο με τρία μούρα. Με αυτό το mocktail μπορείς να συνοδεύσεις λαχταριστά καναπεδάκια από κράκερ ολικής άλεσης, cream cheese, σολομό και κάπαρη ή τα mini μπριος burger με προσούτο ή χαμόν, βαλσάμικο, φύλλα ρόκας και τρίμμα καρότου.

Green Bubble Garden για playful γιορτινές συναντήσεις με την οικογένεια

Αυτό που σε κάνει να ανυπομονείς για τα Χριστούγεννα, είναι πως θα υποδεχθείς στο σπίτι την οικογένειά σου. Η αδερφή σου με τον άντρα της και τα ανιψάκια σου, ο σύντροφος και οι γονείς σου, θα μαζευτείτε για ένα ανεπίσημο οικογενειακό δείπνο, για να ανταλλάξετε ευχές, δώρα και να παίξετε επιτραπέζια. Αν θέλεις, λοιπόν, να τους προσφέρεις ένα pre-dinner drink, το οποίο θα μπορούν να το απολαύσουν όλοι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, τότε το Green Bubble Garden είναι ένα γευστικό mocktail που θα τους ενθουσιάσει. Μπορείς να το συνοδεύσεις με ένα «πλούσιο» πλατώ από εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, κριτσίνια, στικς λαχανικών, ντοματίνια και φουρνιστά τσιπς γλυκοπατάτας με dip γιαουρτιού, από το οποίο θα... τσιμπολογάτε, όσο θα παίζετε οικογενειακά παιχνίδια. Για να παρασκευάσεις το Green Bubble Garden, θα χρειαστείς:

  • Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA CARPATICA
  • Σιρόπι από ένα αγγούρι
  • 20ml χυμό από λάιμ
  • Φέτες αγγουριού
  • Γλυκάνισος
  • Κόκκινο πιπέρι
  • Φύλλα βασιλικού

Για να ετοιμάσεις το mocktail, Green Bubble Garden, θα προετοιμάσεις πρώτα τον σπιτικό χυμό αγγουριού, πολτοποιώντας ένα αγγούρι και σουρώνοντάς το καλά σε ένα ποτήρι, μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά. Έπειτα, θα στύψεις το λάιμ και θα προσθέσεις τον χυμό του μαζί με τον χυμό από το αγγούρι, σε ένα σέικερ. Αφού ανακινήσεις καλά τα υλικά, θα ρίξεις το μείγμα σε ένα ποτήρι, θα προσθέσεις τον πάγο και θα βάλεις αρκετό Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, του μόνο στον κόσμο χωρίς νιτρικά, ώστε να γεμίσει το ποτήρι. Θα γαρνίρεις το mocktail με μία φέτα αγγουριού, λίγο άνηθο, κόκκινο πιπέρι και φύλλα βασιλικού.

Να ξέρεις πως οι παραπάνω προτάσεις για σπιτικά mocktails αποτελούν δημιουργίες του bartender Αναστάσιου Τσιλίκουνα και σκοπό έχουν να σε εμπνεύσουν να δημιουργήσεις τα δικά σου signature pre-dinner drinks, χρησιμοποιώντας ως βασικό συστατικό το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica!

Σε κάθε περίπτωση, όπως και αν σου αρέσει να περνάς τις ημέρες των Χριστουγέννων, ένα γιορτινό δείπνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα επιβάλλεται, ενώ περιλαμβάνει λαχταριστές γεύσεις, δροσιστικά mocktails και καλή μουσική. Κάπως έτσι, είναι σίγουρο πως θα αποτελέσει μία άκρως απολαυστική, γιορτινή εμπειρία για τους παρευρισκόμενους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της Aqua Capratica, το Facebook και το Instagram του AQUA Carpatica.