H viral σούπα του χειμώνα φτιάχνεται με 6 υλικά που έχεις στην κουζίνα

H viral σούπα του χειμώνα φτιάχνεται με 6 υλικά που έχεις στην κουζίνα

Η δημοφιλής συνταγή του TikTok έπεσε στα χέρια μας και αξίζει να την δοκιμάσεις.

Το TikTok είναι μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές παγκοσμίως η οποία μας δίνει καθημερινά έμπνευση σε θέματα μόδας, ομορφιάς, καθαριότητας και μαγειρικής.

Αν χρησιμοποιείς το app σίγουρα θα έχεις προσέξει ότι μια συγκεκριμένη σούπα έχει γίνει viral το τελευταίο διάστημα, συγκεντρώνοντας ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές.

Αυτή δεν είναι άλλη από την pastina, μια πηχτή, κρεμώδης σούπα που φτιάχνεται από ζυμαρικά αστράκι τα οποία βράζονται μέχρι να αποκτήσουν υφή που θυμίζει χυλό. Στην Ιταλία σερβίρουν τη συγκεκριμένη σούπα με μπόλικη παρμεζάνα.

Pastina: Η απόλυτη συνταγή για την viral σούπα του φετινού χειμώνα

Αν αναζητήσεις την λέξη pastina στο TikTok θα αντικρίσεις αμέτρητα videos με διάφορες παραλλαγές της κλασικής συνταγής. Αξίζει να δοκιμάσεις να την φτιάξεις στο σπίτι αφού γίνεται σε λίγα μόλις λεπτά με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

https://www.instagram.com/p/CVa4vUQr6aG

Υλικά: 1 κουτί αστράκι

μισό φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1 αυγό

πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

3 φλιτζάνια στήθος κοτόπουλο (ψημένο) + δύο φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό λαχανικών

4 υλικά αρκούν για να φτιάξεις το viral γλυκό τοστ του TikTok

Eκτέλεση: Ρίξε το ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και άφησέ τα να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Συνέχισε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente και να μείνει μια μικρή ποσότητα υγρού. Πρόσθεσε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι ζωμό σταδιακά εάν χρειάζεται.

Σβήσε τη φωτιά. Ρίξε την παρμεζάνα, το κοτόπουλο, 1 μεγάλο αυγό και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Ανακάτεψε γρήγορα για να ενσωματωθεί το αυγό στα ζεστά ζυμαρικά και να λιώσει το τυρί. Σέρβιρε με περισσότερη τριμμένη παρμεζάνα ή φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Στο παρακάτω video θα δεις βήμα-βήμα πώς να φτιάξεις την απόλυτη σούπα του χειμώνα.

Πηγή κεντρικής: thesaltychilli