Πώς θα σου πετυχαίνει κάθε φορά το ριζότο

Πώς θα σου πετυχαίνει κάθε φορά το ριζότο

Ο λόγος, φυσικά, για το ριζότο, ένα πιάτο που δείχνει εύκολο όμως, χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο και προσπάθεια, για να το απολαύσεις στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του.

Καθεμιά από εμάς έχει το δικό της αγαπημένο comfort-dish. Πρόκειται για το πιάτο που αναζητά πρώτο στα μενού των εστιατορίων της πόλης, ένα φαγητό που θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε foodie περίσταση, μία μαγειρική πρόκληση που προσπαθεί να πετύχει με απόλυτη ακρίβεια στις βραδιές ιταλικής κουζίνας, τις οποίες διοργανώνει στο σπίτι της.

Αν δεν έχεις καταλάβει ακόμη σε ποιο πιάτο αναφέρομαι, αρκεί να σου συστήσω το πιο λαχταριστό ρύζι που μαγειρεύεται μέσα σε μία κρεμώδη, γευστική «πανδαισία». Ο λόγος, φυσικά, για το ριζότο, ένα πιάτο που δείχνει εύκολο όμως, χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο και προσπάθεια, για να το απολαύσεις στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του. Έχει σημασία να γνωρίζεις, λοιπόν, πως η γαστρονομική πρόκληση που υπόσχεται την επιτυχία ενός αυθεντικού, ιταλικού ριζότο, εξαρτάται από κάποια συγκεκριμένα cooking tips, τα οποία ακολουθούν ακόμη και οι πιο έμπειροι σεφ.

Συνεπώς, κάνε στην άκρη τις κοινότυπες συνταγές και δώσε στην ημέρα σου μία ξεχωριστή γεύση, ετοιμάζοντας το πιο creamy ριζότο που έχεις δοκιμάσει, χάρη στους Knorr «Σπιτικούς» Ζωμούς. Ναι, πλέον έχεις την ευκαιρία να αποδείξεις πως κάθε περίσταση είναι και μία λαχταριστή ευκαιρία για έμπνευση από την Knorr, ξεκινώντας την προσπάθεια από το αγαπημένο σου φαγητό.

Τέσσερα «βήματα» που θα φέρουν αυθεντική γεύση Ιταλίας στο τραπέζι σου

#1 Συγκέντρωσε και προετοίμασε από πριν τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις: «Η σωστή προετοιμασία είναι το ήμισυ του παντός», θα πω, παραφράζοντας κάπως τη γνωστή ρήση. Μπορεί στις πρώτες μαγειρικές μου απόπειρες να νόμιζα πως το ριζότο είναι μία από τις πιο δύσκολες συνταγές, ωστόσο, αυτό δεν ισχύει όταν έχεις προνοήσει και είσαι σωστά προετοιμασμένη για την παρασκευή της συνταγής. Συνεπώς, ένα πράγμα που πρέπει να κάνεις σίγουρα πριν ξεκινήσεις, είναι να συγκεντρώσεις τα υλικά σου, να πλύνεις και να ψιλοκόψεις ό,τι χρειάζεται. Με αυτόν τον τρόπο, θα είσαι πιο άνετη κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος, ενώ το ριζότο σου θα είναι έτοιμο το πολύ σε 20 λεπτά.

#2 Επίλεξε έναν αξιόπιστο ζωμό που δεν έχει χρωστικές ή ενισχυτικά γεύσης: Αν θέλεις να έχεις ένα γευστικό πιάτο στο τραπέζι σου, οφείλεις να είσαι λίγο πιο επιλεκτική με τις πρώτες ύλες που θα συμπεριλάβεις σε αυτό. Τι σημαίνει αυτό; Πως είναι σημαντικό η ποιότητα των υλικών σου να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη, να επιλέξεις συστατικά που δεν περιλαμβάνουν τεχνητές χρωστικές ή ενισχυτικά γεύσης. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να έχεις ένα αποτέλεσμα αντάξιο των προσδοκιών σου, δηλαδή ένα πολύ νόστιμο πιάτο που μόνο οι Knorr «Σπιτικοί» Ζωμοί μπορούν να σου προσφέρουν. Ανάλογα με το ριζότο που θα ετοιμάσεις, μπορείς να επιλέξεις τη γεύση Κότας, Λαχανικών, Βοδινού, Μανιταριών και BIO λαχανικών, διότι και οι πέντε αποτελούν έναν gluten free, αρμονικό, γευστικά πλούσιο συνδυασμό προσεκτικά επιλεγμένων συστατικών, τα οποία έχουν βράσει σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα και έχουν συμπυκνωθεί πρωτοποριακά σε μια μικρή συσκευασία.

#3 Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα σκεύη για το ριζότο που θα ετοιμάσεις: Υπάρχουν κάποιες συνταγές που χρειάζονται τα κατάλληλα μαγειρικά σκεύη για να υλοποιηθούν σωστά. Αν είσαι λάτρης της ιταλικής κουζίνας και δη, του ριζότο, τότε ένα είναι σίγουρο: Μία κατσαρόλα με βαριά, ανθεκτική βάση ή ένα βαθύ τηγάνι θα είναι για εσένα μία πραγματική επένδυση στην κουζίνα. Ο λόγος είναι πως όταν φτιάχνεις το αγαπημένο σου ριζότο, δεν θέλεις να καεί. Και ένα σκεύος σαν τα παραπάνω, θα καταφέρει να προστατέψει την κρεμώδη υφή που αποκτά το ρύζι κατά το μαγείρεμα.

#4 Ανακάλυψε ποιο ρύζι είναι το ιδανικό σύμφωνα με τη συνταγή σου: Αν εκείνη η γεύση από το ριζότο που δοκίμασες κάποτε στη Μπολόνια, δεν συγκρίνεται με καμία άλλη μέχρι σήμερα, τότε μην παραλείψεις να επιλέξεις το κατάλληλο ρύζι για τη συνταγή σου, δηλαδή το ρύζι που θα σε φέρει πιο κοντά στην επιθυμητή γεύση. Γενικά, τα είδη ρυζιού που είναι κατάλληλα για το ριζότο είναι το αρμπόριο, το καρναρόλι και το βιαλόνε νάνο, επομένως, μην συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο. Το σωστό ρύζι σε συνδυασμό με τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό που θα επιλέξεις, αποτελούν ουσιαστικά και τη «συνταγή» της επιτυχίας σου. Διότι οι συγκεκριμένοι ζωμοί είναι εμπνευσμένοι από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού και διαλύονται εύκολα στο μαγείρεμα, οπότε αναδεικνύουν μοναδικά τη φυσική γεύση των φρέσκων συστατικών που έχεις χρησιμοποιήσει.

Να θυμάσαι πως για να απολαύσεις το «ταξίδι» σου στον συναρπαστικό κόσμος της μαγειρικής, χρειάζεσαι τρία πράγματα: Μπόλικη φαντασία, μερικά extra cooking tips από τους ειδικούς και φυσικά, τους αγαπημένους σου Knorr «Σπιτικούς» Ζωμούς, οι οποίοι θα είναι οι «σύμμαχοί» σου σε κάθε νέα, μαγειρική περιπέτεια. Έτσι και αλλιώς, κάθε περίσταση είναι μία αφορμή για foodie έμπνευση από την Knorr!