Αρωματικό κατσικάκι στον φούρνο με δενδρολίβανο και λεμονάτες πατάτες για το πασχαλινό τραπέζι

Αρωματικό κατσικάκι στον φούρνο με δενδρολίβανο και λεμονάτες πατάτες για το πασχαλινό τραπέζι

Τι θα χρειαστείς να έχεις στον πάγκο της κουζίνας σου;

Αν φέτος το Πάσχα έχεις αναλάβει να ετοιμάσεις το τραπέζι γύρω από το οποίο θα συγκεντρωθούν τα αγαπημένα σου πρόσωπα, σου έχουμε μία συνταγή που σίγουρα θα εκτιμήσεις και την οποία θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σου.

Τι θα έλεγες να ετοίμαζες αρωματικό κατσικάκι στον φούρνο με δεντρολίβανο και λεμονάτες πατάτες για το πασχαλινό τραπέζι; Είναι μία συνταγή που δεν έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και η οποία θα δώσει επιπλέον γεύση σε αυτό το καθιερωμένο και αγαπημένο occasion. Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να δεις βήμα-βήμα πώς θα ετοιμάσεις τη συνταγή για αρωματικό κατσικάκι, που σου προτείνει ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου!

Τι θα χρειαστείς να έχεις στον πάγκο της κουζίνας σου

Για να ετοιμάσεις το αρωματικό κατσικάκι στον φούρνο με δεντρολίβανο και λεμονάτες πατάτες, θα χρειαστεί να προμηθευτείς τα εξής υλικά:

  • 2 κιλά κατσίκι μπούτι, κομμένο σε μερίδες
  • 1 ½ κιλό πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
  • 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Κότας
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • ½ φλιτζ. φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Αλάτι και πιπέρι

Θα ξεκινήσεις την ετοιμασία της συνταγής πλένοντας και στη συνέχεια, στεγνώνοντας το κρέας. Αμέσως μετά θα πασπαλίσεις το κρέας με αλάτι και πιπέρι και σε μία κανάτα με 500 ml. ζεστό νερό, θα διαλύσεις τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Κότας, έναν υψηλής ποιότητας ζωμό, που είναι εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού, διαλύεται εύκολα στο μαγείρεμα και αναδεικνύει μοναδικά τη φυσική γεύση των φρέσκων συστατικών που χρησιμοποιείς.

Στη συνέχεια, σε ένα μούλτι θα χτυπήσεις το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μυρωδικά με την μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού. Θα ρίξεις το μείγμα μουστάρδας μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, θα προσθέσεις μέσα τις κομμένες πατάτες, αλάτι, πιπέρι και θα ανακατέψεις καλά, ώστε να καλυφθούν οι πατάτες με το μείγμα.

Έπειτα θα αδειάσεις σε ένα ταψί τις πατάτες, θα τοποθετήσεις το κατσίκι πάνω στις πατάτες και θα αλείψεις με το μείγμα μουστάρδας που περίσσεψε από τις πατάτες. Θα βάλεις στο ταψί τον ζωμό, σχεδόν μέχρι τη μέση, θα περιχύσεις με λίγο ελαιόλαδο και θα σκεπάσεις με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Θα ψήσεις για 1 με 1/2 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς, στις αντιστάσεις. Θα ξεσκεπάσεις, θα χαμηλώσεις στους 220 βαθμούς και θα ψήσεις για ακόμη 30 περίπου λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει το φαγητό.

Καλή απόλαυση!