Νηστίσιμα λιγκουίνι με πικάντικη σάλτσα, λαχανικά και τριμμένο αμύγδαλο

Νηστίσιμα λιγκουίνι με πικάντικη σάλτσα, λαχανικά και τριμμένο αμύγδαλο

Τα βήματα που θα σε οδηγήσουν στο πιο γευστικό, νηστίσιμο pasta dinner.

Για όποιον λόγο και αν αποφάσισες να νηστέψεις, πιθανότατα την περίοδο που διανύουμε αναζητάς συνταγές, υλικά και έμπνευση για να δώσεις επιπλέον γεύση στο μενού σου και φυσικά, για να προσφέρεις στον οργανισμό σου τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Σου έχουμε, λοιπόν, μία πρόταση που θα αποτελέσει πραγματικό inspiration αυτήν την Σαρακοστή και θα αναβαθμίσει το νηστίσιμο μενού σου. Ο λόγος για τα λιγκουίνι με πικάντικη σάλτσα, λαχανικά και τριμμένο αμύγδαλο, μία συνταγή γεμάτη έμπνευση που ετοίμασε για εσένα ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου. Το πώς θα την ετοιμάσεις, θα το μάθεις αμέσως!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να ετοιμάσεις τη συνταγή

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 καρότα, σε φλοίδες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • ½ φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό BIO λαχανικών
  • 2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2-3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 300 γρ. λευκά αμύγδαλα, τριμμένα

Τα βήματα που θα σε οδηγήσουν στο πιο γευστικό, νηστίσιμο pasta dinner

Ξεκινάς την προετοιμασία της συνταγής βράζοντας τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά. Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι σοτάρεις με λίγο ελαιόλαδο τις μελιτζάνες, τα καρότα, το σκόρδο, τα μανιτάρια και την κάπαρη. Αφού μαραθούν, σβήνεις με το κρασί, ρίχνεις τον πελτέ, τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό BIO λαχανικών, την ντομάτα, τη ζάχαρη, το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν και τον μαϊντανό.

Να θυμάσαι ότι ο συγκεκριμένος ζωμός προσφέρει πλούσια γεύση στα πιάτα σου, είναι εμπνευσμένος από τις ανάγκες της ελληνικής κουζίνας και περιέχει επιλεγμένα, υψηλής ποιότητας συστατικά, τα οποία καλλιεργούνται με βάση τις προδιαγραφές της βιολογικής γεωργίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μόλις αρχίσει να πήζει η σάλτσα, προσθέτεις τα ζυμαρικά, ανακατεύεις και σερβίρεις με τριμμένο αμύγδαλο.

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, το μόνο που χρειάζεσαι για να δώσεις έξτρα γεύση στη φετινή Σαρακοστή, είναι λίγο inspiration. Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν! Συγκέντρωσε τα υλικά που χρειάζεσαι και ετοίμασε σήμερα κιόλας τα λαχταριστά λιγκουίνι με πικάντικη σάλτσα, λαχανικά και τριμμένο αμύγδαλο!