Μανιτάρια φρικασέ με σπανάκι: Η vegan συνταγή που θα κάνει τη διαφορά στο μενού σου

Νικόλας Σακελλαρίου
Μανιτάρια φρικασέ με σπανάκι: Η vegan συνταγή που θα κάνει τη διαφορά στο μενού σου

Ήρθε η ώρα να ετοιμάσεις τη συνταγή για μανιτάρια φρικασέ με σπανάκι που σου προτείνει ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου.

Όταν ακούς τη λέξη «φρικασέ», πιθανότατα δεν σκέφτεσαι μία vegan συνταγή. Αρκεί όμως ένα μικρό twist στα υλικά, για να δώσεις σε ένα κλασικό πιάτο, μία χορτοφαγική «πινελιά» και να μετατρέψεις ένα συνηθισμένο γεύμα… σε ένα ξεχωριστό food occasion.

Με λίγα λόγια, ήρθε η ώρα να ετοιμάσεις τη συνταγή για μανιτάρια φρικασέ με σπανάκι που σου προτείνει ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου και να συστήσεις τόσο σε εσένα, όσο και στην παρέα σου τη νοστιμιά της χορτοφαγικής διατροφής.

Τι θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου για να ετοιμάσεις τη συνταγή; Τα παρακάτω υλικά, που πιθανότατα υπάρχουν ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας και το ψυγείο σου!

Τα υλικά για να ετοιμάσεις μανιτάρια φρικασέ με σπανάκι

  • 1 κιλό μανιτάρια λευκά, χοντροκομμένα
  • 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό σπανάκι, πλυμένο
  • 1 κιλό μαρούλια, χοντροκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τα βήματα που θα σε οδηγήσουν στην απόλαυση

Το πρώτο βήμα για να ετοιμάσεις τη συνταγή, είναι να ρίξεις σε μία μεγάλη κατσαρόλα ελαιόλαδο και στη συνέχεια, να σοτάρεις το ξηρό κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια, μέχρι να μαραθούν.

Στη συνέχεια, θα σβήσεις με το λευκό κρασί, θα ρίξεις τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών και θα ανακατέψεις. Να σημειώσουμε πως ο Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών έχει πλούσια γεύση λαχανικών -όπως πράσα και καρότα και μπαχαρικά- και ταιριάζει τέλεια σε όλα τα λαχανικά, τις πατάτες φούρνου, τα όσπρια και τα λαδερά φαγητά. Και σίγουρα αξίζει να τον προτιμήσεις, όχι μόνο διότι διαλύεται εύκολα στο μαγείρεμα, αλλά και γιατί είναι εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού, αφού πρόκειται για έναν πλούσιο συνδυασμό προσεκτικά επιλεγμένων συστατικών, που έχουν βράσει σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα και έχουν συμπυκνωθεί πρωτοποριακά σε μία μικρή συσκευασία.

Επόμενο βήμα της συνταγής είναι το να προσθέσεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, το σπανάκι, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι, να ρίξεις 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και να βράσεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά.

Έπειτα, θα ρίξεις σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το λεμόνι και το κορν φλάουρ, θα ανακατέψεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, θα το ρίξεις μέσα στην κατσαρόλα και θα βράσεις μέχρι να πήξει το φαγητό.

Τα μανιτάρια φρικασέ με σπανάκι είναι έτοιμα και μπορείς να τα σερβίρεις στους καλεσμένους σου, συστήνοντάς τους τη νοστιμιά της χορτοφαγικής διατροφής, μέσα από ένα τόσο απλό, αλλά γευστικό twist σε ένα παραδοσιακό πιάτο.