Σαλάτα με ψητό αρνί και αρωματικό κουσκούς με τα leftover από το πασχαλινό τραπέζι

Νικόλας Σακελλαρίου
Σαλάτα με ψητό αρνί και αρωματικό κουσκούς με τα leftover από το πασχαλινό τραπέζι

Αυτή η συνταγή είναι η σαλάτα με ψητό αρνί και αρωματικό κουσκούς, που σου προτείνει ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου.

Το πασχαλινό τραπέζι ολοκληρώθηκε με επιτυχία, οι καλεσμένοι σου έφυγαν χορτασμένοι και ικανοποιημένοι, αλλά εσύ σκέφτεσαι τι να κάνεις με το αρνάκι που περίσσεψε. Σίγουρα μπορείς να το απολαύσεις και σκέτο, αλλά γιατί να μην αξιοποιήσεις τα leftover από το εορταστικό τραπέζι για να φτιάξεις μία πιο ανάλαφρη, inspirational συνταγή, που θα σε οδηγήσει σε νέα γευστικά μονοπάτια;

Αυτή η συνταγή είναι η σαλάτα με ψητό αρνί και αρωματικό κουσκούς, που σου προτείνει ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου. Είναι ιδανική για το lunch box του γραφείου μετά το Πάσχα και σίγουρα, θα σε εμπνεύσει να ετοιμάσεις και άλλες, ευφάνταστες συνταγές με βάση το κουσκούς.

Ιδού, λοιπόν, τα υλικά που απαιτεί η σαλάτα με ψητό αρνί και αρωματικό κουσκούς και τα βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή

  • 700 γρ. ψημένο αρνί, σε κομμάτια
  • 300 γρ. κουσκούς
  • 2 τεμάχια Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Κότας
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • Χυμό από 2 λεμόνια και λίγο ξύσμα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. σπανάκι baby
  • 150 γρ. ρόκα baby
  • ½ φλιτζ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
  • ½ φλιτζ. φύλλα μέντας, χοντροκομμένα
  • 100 γρ. σαλάτα Kale
  • 60 γρ. κόκκινη λόλα
  • ½ φλιτζ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για την προετοιμασία της συνταγής, θα βράσεις το κουσκούς σε 1 λίτρο ζεστό νερό μαζί με τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Κότας, για 8-10 λεπτά περίπου. Γιατί να χρησιμοποιήσεις τον συγκεκριμένο ζωμό; Διότι έχει πλούσια γεύση, είναι ένας υψηλής ποιότητας ζωμός, εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού, διαλύεται εύκολα στο μαγείρεμα και αναδεικνύει μοναδικά τη φυσική γεύση των φρέσκων συστατικών που χρησιμοποιείς.

Στη συνέχεια, θα στραγγίξεις το κουσκούς, θα το αφήσεις να κρυώσει και θα το τοποθετήσεις ένα μπολ. Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπολ, θα ρίξεις την πάπρικα, το κάρυ, τον χυμό με το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και θα ανακατέψεις. Θα προσθέσεις τον κόλιανδρο, τα φύλλα μέντας, τη σαλάτα Kale, τη λόλα, το κρεμμύδι και θα ανακατέψεις και πάλι πολύ καλά.

Για να κάνεις τη σύνθεση της σαλάτας, θα απλώσεις τη ρόκα και το σπανάκι σε μία σαλατιέρα και από πάνω, θα πασπαλίσεις με το αρωματικό κουσκούς και τα κομμάτια από το ψητό αρνί. Θα ρίξεις λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και θα σερβίρεις.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, μπορείς να κάνεις τις δικές σου επιλογές στη λίστα των υλικών, με βάση τι περίσσεψε από το δικό σου τραπέζι. Inspiration να έχεις και με έναν Knorr «Σπιτικό» Ζωμό μπορείς να ετοιμάσεις εύκολα, νόστιμες συνταγές με τα leftover σου!