Άκης Πετρετζίκης: Ρολό από μανιτάρια και πλιγούρι γεμιστό με αυγά

Άκης Πετρετζίκης: Ρολό από μανιτάρια και πλιγούρι γεμιστό με αυγά

Ιδανικό για vegetarians και όχι μόνο.

Υλικά: Για το ρολό
6 κ.σ. ελαιόλαδο
175 γρ. πλιγούρι
αλάτι
1,2 λίτρα νερό
175 γρ. φακές
1 κρεμμύδι
1 πράσο
2 κλ. σέλερι
2 σκ. σκόρδο
500 γρ. μανιτάρια champignon
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
πιπέρι
15 γρ. θυμάρι, φρέσκο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
200 γρ. ψωμί για τοστ
150 γρ. φιστίκια
2 αυγά, μεσαία
Για τη σύνθεση
5 αυγά, μεσαία, βρασμένα
40 γρ. σάλτσα BBQ
Για τις πατάτες και τα λαχανάκια Βρυξελλών
1 κιλό πατάτες
50 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. νερό
1 κ.σ. μέλι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
αλάτι
πιπέρι
300 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
5 κλ. δεντρολίβανο

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com