Σπαράγγια: Πώς θα έχεις ένα άψογο αποτέλεσμα κάθε φορά

Σπαράγγια: Πώς θα έχεις ένα άψογο αποτέλεσμα κάθε φορά

Τα βήματα για τα πιο νόστιμα σπαράγγια σε κάθε εκδοχή τους.

Υπάρχουν κάποια υλικά στην κουζίνα σου, με τα οποία είσαι αρκετά εξοικειωμένη και άλλα που θέλεις πολύ να εντάξεις στις συνταγές σου, αλλά δεν ξέρεις τον τρόπο. Ένα από αυτά τα υλικά είναι και τα σπαράγγια, ένα λαχανικό που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μία χορταστική σαλάτα, να γίνει ο «πρωταγωνιστής» ενός φουρνιστού au gratin ή ακόμη και το συστατικό μίας λαχταριστής, σπιτικής πέστο που συνοδεύει τα σπαγκέτι σου.

Τα σπαράγγια είναι ένα... πολυεργαλείο για το εβδομαδιαίο μενού σου, καθώς και ένας πολύτιμος «σύμμαχος» του οργανισμού σου, αφού περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών, βιταμίνης C, ασβεστίου και μαγνήσιου. Και παρότι είναι το συστατικό-«κλειδί», το οποίο σου δίνει πρόσβαση σε μοναδικές γαστρονομικές περιστάσεις, έχει σημασία να ξέρεις και πώς θα το αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με σύντομα tips, τα οποία θα σου συστήσουν την πιο νόστιμη εκδοχή των σπαραγγιών, αυτή που μόνο η Knorr μπορεί να σου προσφέρει!

Τα βήματα για τα πιο νόστιμα σπαράγγια σε κάθε εκδοχή τους

Για να απολαμβάνεις κάθε φορά τα σπαράγγια στην καλύτερη δυνατή εκδοχή τους, χρειάζεται να είσαι προσεκτική ήδη από την προετοιμασία τους, δηλαδή από το καθάρισμα της πρώτης ύλης. Πιο αναλυτικά, τα σπαράγγια χρειάζονται ένα καλό καθάρισμα και μετά ένα κόψιμο των άκρων τους. Ανάλογα με το πόσο σκληρή είναι η άκρη τους, θα κρίνεις πόσο πρέπει να την κόψεις. Επίσης, αν τα σπαράγγια είναι αρκετά ινώδη, καλό θα ήταν να αφαιρέσεις το πάνω στρώμα του λαχανικού, χρησιμοποιώντας το ίδιο εργαλείο που χρησιμοποιείς για να ξεφλουδίζεις τα υπόλοιπα λαχανικά σου.

781B0022-B03C-484B-B8D0-1C074D0D240B.jpeg


Περνώντας στο μαγείρεμα, μπορείς να επιλέξεις διαφορετικές τεχνικές, αφού μπορείς να βράσεις τα σπαράγγια, να τα ψήσεις στον φούρνο, ακόμη και να τα τηγανίσεις. Αν αποφασίσεις να τα βράσεις, λοιπόν, θα ταδέσεις με ένα κορδόνι, θα δώσεις σε κάθε κοτσάνι το ίδιο μήκος και θα τα τοποθετήσεις όλα μαζί σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό, στην οποία θα έχεις ρίξει και αλάτι. Θα αφήσεις το μπουκέτο με τα σπαράγγια να βράσει για 15 με 20 λεπτά, λαμβάνοντας υπόψη σου και το μέγεθός τους. Χρησιμοποιώντας την άκρη ενός μαχαιριού, θα ελέγξεις πόσο έχουν μαλακώσει τα σπαράγγια, πριν τα αποσύρεις από το μάτι της κουζίνας.

Για ένα ακόμη πιο νόστιμο αποτέλεσμα, μπορείς να διαλύσεις στο βραστό νερό έναν Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών. Ο συγκεκριμένος ζωμός είναι vegan, δεν περιέχει συντηρητικά, χρωστικές ή ενισχυτικά γεύσης και διαλύεται πολύ εύκολα στο μαγείρεμα. Μάλιστα, είναι εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού και αποτελεί έναν αρμονικό και γευστικό συνδυασμό προσεκτικά επιλεγμένων συστατικών, τα οποία έχουν βράσει σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα και έχουν συμπυκνωθεί πρωτοποριακά σε μια μικρή συσκευασία.

Αν θέλεις να ετοιμάσεις τηγανητά σπαράγγια, καλύτερα να επιλέξεις την πράσινη ή τη μωβ ποικιλία και όχι τη λευκή. Θα πλύνεις καλά τα σπαράγγια, θα τα καθαρίσεις και θα κόψεις περίπου ένα εκατοστό από τη βάση τους. Θα λιώσεις λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και θα σοτάρεις μέσα μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη. Έπειτα, θα προσθέσεις τα σπαράγγια και θα τα μαγειρέψεις για 10 λεπτά περίπου. Μπορείς να ρίξεις αλάτι και πιπέρι κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος, ενώ αν θέλεις να τα αναδείξεις, ρίξε λίγο βαλσάμικο ή τριμμένη παρμεζάνα.

Τις φορές που θέλεις να δοκιμάσεις ψητά σπαράγγια, θα τα πλύνεις καλά, θα τα καθαρίσεις και θα τα βάλεις σε ένα ταψί, που θα έχεις «ντύσει» πρώτα με λαδόκολλα. Έπειτα, μπορείς να προσθέσεις αλάτι, πιπέρι, καρυκεύματα της αρεσκείας σου και ξύσμα λεμονιού, για ακόμη περισσότερη νοστιμιά. Θα ψήσεις τα σπαράγγια στους 180°C για 15 με 20 λεπτά -αν και ο χρόνος εξαρτάται από την ποσότητα σπαραγγιών που θέλεις να ψήσεις.

89E9A481-66AA-4858-9BCE-C79F714C788C.jpeg

Αν θέλεις, λοιπόν, να εντάξεις τα σπαράγγια στο εβδομαδιαίο μενού σου, υπάρχουν πολλοί τρόποι και πολλές πρωτότυπες συνταγές για να το τολμήσεις. Έτσι και αλλιώς, προσθέτοντας τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών στη λίστα των υλικών σου, μπορείς να είσαι σίγουρη πως θα έχεις ένα απολαυστικό αποτέλεσμα!