Έτσι θα ετοιμάσεις με επιτυχία το απόλυτο κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο

Έτσι θα ετοιμάσεις με επιτυχία το απόλυτο κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο

Μία εύκολη συνταγή, η οποία θα σε βοηθήσει να αναβαθμίσεις το κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο και να το απολαύσεις στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του!

Αν σου ζητούσε κάποιος να ετοιμάσεις ένα top 3 με τα αγαπημένα σου φαγητά, σε ποια θέση θα έβαζες το κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο; Διότι είναι σίγουρο πως μεγαλώνοντας στο ίδιο σπίτι με μία γνήσια Ελληνίδα μάνα ή γιαγιά, τα κυριακάτικα μεσημέρια της παιδικής σου ηλικίας είχαν το λαχταριστό άρωμα ενός καλοψημένου κοτόπουλου που «έλιωνε» στον φούρνο, ενώ λίγη ώρα αργότερα, συγκέντρωνε όλη την οικογένεια γύρω από το ίδιο τραπέζι.

Τι και αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από αυτήν την ανάμνηση; Η ξεχωριστή απόλαυση που σου προσφέρει το συγκεκριμένο φαγητό έχει καταφέρει να παραμείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα που αγαπάςκαι θέλεις να απολαμβάνεις ξανά και ξανά. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να δοκίμαζες μία διαφορετική συνταγή αυτού του κατά τα άλλα κλασικού πιάτου, η οποία θα σου σύστηνε ξανά το αγαπημένοσου μαμαδίστικο φαγητό;

Αν η ιδέα και μόνο σε ενθουσιάζει, παρακάτω έχουμε καταγράψει μία εύκολη συνταγή, η οποία θα σε βοηθήσει να αναβαθμίσεις το κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο και να το απολαύσεις στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του!

Λαχταριστό, ψητό κοτόπουλο με πατάτες και «νότες» μπίρας

Τι είναι αυτό που κάνει κάθε περίσταση μία εξαιρετική αφορμή για κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο; Το γεγονός πως πρόκειται για ένα φαγητό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με πολλά ορεκτικά, συνοδευτικά και σαλάτες.

Η συνταγή που σου προτείνουμε, πάντως, είναι σίγουρα ξεχωριστή. Διότι περιλαμβάνει ένα πολύτιμο συστατικό, στο οποίο οφείλεται και η επιτυχία του πιάτου. Ποιο είναι αυτό το συστατικό; O Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας, ο οποίος είναι εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού και διαλύεται εύκολα στο μαγείρεμα. Πρόκειται για έναν αρμονικό, γευστικά πλούσιο συνδυασμό, προσεκτικά επιλεγμένων συστατικών, τα οποία έχουν βράσει σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα και έχουν συμπυκνωθεί σε μια μικρή, εύχρηστη συσκευασία.

Για να ετοιμάσεις το ψητό κοτόπουλο με πατάτες και «πινελιές» μπίρας, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

• 1 κοτόπουλο (περίπου 1½ κιλό)• 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Κότας• 1 κιλό πατάτες baby• 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά• 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη• 1 κουτάκι μπίρα• 100 γρ. βούτυρο λιωμένο• 150 γρ. ελαιόλαδο• 1-2 κλωναράκια δεντρολίβανο• Αλάτι• Πιπέρι• Ρίγανη

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή, προετοιμάζοντας τον «πρωταγωνιστή» του πιάτου, δηλαδή το κοτόπουλο. Θα το καθαρίσεις, θα το πλύνεις καλά, θα το αλατοπιπερώσειςεσωτερικά και εξωτερικά, ενώ θα το πασπαλίσεις με λίγη πάπρικα και ρίγανη. Έπειτα, θα ετοιμάσεις τις πατάτες, τις οποίες θα πλύνεις καλά, χωρίς να τις ξεφλουδίσεις και θα τις πασπαλίσεις με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Στη συνέχεια, θα ετοιμάσεις τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Κότας, τον οποίο θα διαλύσεις σε 1½ φλιτζάνι ζεστό νερό. Θα προθερμάνεις τον φούρνο στους 200°C. Μετά θα περιχύσεις την επιφάνεια ενός ταψιού με τα 2/3 της μπίρας, θα βάλεις το κοτόπουλο μέσα στο ταψί και γύρω από αυτό θα τοποθετήσεις τις πατάτες. Θα βάλεις την υπόλοιπη μπίρα, το βούτυρο, το ελαιόλαδο και τον ζωμό στο κοτόπουλο, ενώ θα το πασπαλίσεις με δενδρολίβανο.

9E455F08-E374-4A30-ACCF-255BBF0A010C.jpeg

Θα βάλεις το ταψί στον φούρνο και θα ψήσεις το φαγητό στους 200° C για 90 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες, να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να αποκτήσει μία λαχταριστή κρούστα. Τέλος, θα βγάλεις το ταψί από τον φούρνο και θα σερβίρεις σε εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα το πιο λαχταριστό κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο!

Μην ξεχνάς πως ακόμη και οι πιο κλασικές γεύσεις, δηλαδή τα πιάτα με τα οποία έχεις μεγαλώσει, μερικές φορές χρειάζονται ένα γευστικό twist, για να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικές. Και η tasty ανατροπή που έλειπε από το κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο ήταν ο Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας, ο οποίος δεν περιέχει συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές και πρόσθετα ενισχυτικά γεύσης, αλλά διαθέτει μία πλούσια, αυθεντική γεύση κότας και λαχανικών, όπως πράσα, καρότα και μυρωδικά.